Αποπληρωμή από το Δημόσιο στεγαστικών δανείων θυμάτων τρομοκρατίας

Αποπληρωμή από το Δημόσιο στεγαστικών δανείων θυμάτων τρομοκρατίας

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποπληρωμή από το Δημόσιο στεγαστικών δανείων των θυμάτων τρομοκρατικών πράξεων ή εγκλημάτων βίας ρυθμίζεται με Κοινή Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκου Παρασκευόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη.

Η ως άνω απόφαση δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 2092/7-7-2016). Ειδικότερα, καθορίζεται η διαδικασία, τα δικαιολογητικά και όλες οι λεπτομέρειες ώστε το στεγαστικό δάνειο που έχει λάβει το θύμα ή ο/η σύζυγός του ή τα ανήλικα παιδιά του θύματος, να αποπληρώνεται από το δημόσιο, εφόσον το ακίνητο εξυπηρετούσε κοινές οικογενειακές ανάγκες.

Με τον τρόπο αυτό η πολιτεία συμπαραστέκεται στα θύματα σοβαρών εγκλημάτων και ανταποκρίνεται στη δέσμευση που ανέλαβε με το ν. 4285/2014 (άρ. 8), επ’ αφορμή της ανθρωποκτονίας, εν ώρα καθήκοντος, σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Μαλανδρίνου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή