Ενημέρωση Επιτροπής από τους ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων

Ενημέρωση Επιτροπής από τους ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προφανείς επικοινωνιακούς στόχους, ο ΣΥΡΙΖΑ χθες προανήγγειλε την απόφασή του να καλέσει ως μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ όλους σχεδόν τους ιδιοκτήτες καναλιών και τους εκδότες των εφημερίδων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι με την πρόταση που διετύπωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας διεφώνησε ο εκπρόσωπος του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου Δημ. Καμμένος, βουλευτής των ΑΝΕΛ. Ο τελευταίος είπε ότι μάλλον θα ήταν αποδοτικότερο για την έρευνα της επιτροπής να προσέλθουν όχι κατ’ ανάγκην οι ιδιοκτήτες, αλλά ανώτατα στελέχη των ΜΜΕ που έχουν εκ της θέσεώς τους γνώση των δανείων, όπως π.χ. οι γενικοί ή και οι οικονομικοί τους διευθυντές. Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία επισημαίνεται ότι δεν εξέφρασαν καμία αντίρρηση στο κεντρικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθουν ως μάρτυρες και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Ωστόσο, η απόφαση της πλειοψηφίας ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη και έτσι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα (την αμέσως επόμενη στις δύο συνεδριάσεις έχουν κληθεί στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας) θα αρχίσουν να καλούνται οι ιδιοκτήτες των περισσοτέρων ΜΜΕ, προκειμένου να δώσουν τις ίδιες εξηγήσεις που έχουν ήδη παράσχει στην επιτροπή και οι εκπρόσωποι των τραπεζών οι οποίοι έχουν εξετασθεί.

Κατά τα λοιπά, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στην οποία παρέστη ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Αλ. Αντωνόπουλος, αφού ανέφερε ότι τα δάνεια της τράπεζάς του προς τα ΜΜΕ ανέρχονται σε 12,6 εκατ. ευρώ και προς τα κόμματα 10,2 εκατ. ευρώ, τόνισε ότι «μετά την ψήφιση του Κώδικα Δεοντολογίας η Attica Bank βρίσκεται σε επικοινωνία με τα κόμματα για τη διευθέτηση των υποχρεώσεών τους», ενώ το ίδιο υποστήριξε και για τα δάνεια των ΜΜΕ, που αντιστοιχούν μόλις στο 0,26% του συνολικού χαρτοφυλακίου της τράπεζας. Επισημαίνεται ότι η επιτροπή θα διακόψει τις εργασίες της στις 4 Αυγούστου, καθώς κλείνει η Βουλή και τα μέλη της θα ξαναδώσουν ραντεβού τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή