Στον ΠτΔ μαζί με πέντε πρόσφυγες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στον ΠτΔ μαζί με πέντε πρόσφυγες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν πέντε νέοι πρόσφυγες-μετανάστες που φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων-μεταναστών της αστικής μη κερδοσκοπικής φιλανθρωπικής εταιρείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης στη Νίκαια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εκφράζοντας τη συμπαράσταση των Ελλήνων στη Γαλλία. «Λέμε στον Γαλλικό Λαό πως σ’ αυτή την συμφορά δεν είναι μόνος. Όλοι οι λαοί της Ευρώπης, αλλά πρωτίστως οι Έλληνες, συμπαριστάμεθα, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι η βασική αρχή που πρέπει να εμπνέει την Ευρώπη, την κοινή μας οικογένεια, αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι η αλληλεγγύη. Χωρίς την αλληλεγγύη, όχι μόνο σε τέτοιες συμφορές αλλά και σ’ όλα τα ζητήματα της κρίσης, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να πάει μπροστά. Τώρα όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή είναι η βασική αξία της Ευρώπης. Βασική αξία με βάση την οποία μπορεί να υπερασπισθεί τον Άνθρωπο, που είναι στο επίκεντρό της και να εμπνεύσει τους λαούς της ώστε να προχωρήσουν όλοι μαζί. Μόνον έτσι θα μπορέσει η Ευρώπη ν΄ αποδείξει επίσης τί είναι εκείνο που μπορεί να κάνει για όλο τον κόσμο, για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος εξήρε «τον ρόλο της Εκκλησίας σ’ όλη αυτή την κρίση που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα η Χώρας μας και ο Λαός μας. Έχω πει ότι μέσα σ’ αυτήν την κρίση, εάν δεν έχει επέλθει η ρήξη του κοινωνικού ιστού, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στο ότι ευτυχώς στον Τόπο μας, στην Κοινωνία μας, λειτουργούν δύο θεσμοί: η Εκκλησία και η Οικογένεια».

Παράλληλα στάθηκε στη συμπαράσταση της Εκκλησίας στο ζήτημα του προσφυγικού και συγκεκριμένα στον τομέα της φιλοξενίας και περίθαλψης των νέων προσφύγων. «Εμείς οι Έλληνες έχουμε ζήσει όλη αυτή την τραγωδία του να χάνονται αθώες ψυχές στο Αιγαίο και ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει. Αλλά και όταν περνά σώο ένα παιδί το Αιγαίο, πρέπει όχι μόνο να φιλοξενηθεί, αλλά να του δοθεί η δυνατότητα να υπερασπιστεί την αξία του, ν’ αναπτύξει την προσωπικότητά του, να μεγαλώσει, εδώ που βρέθηκε ως άνθρωπος, ισότιμος άνθρωπος. Αυτόν τον ρόλο η Αποστολή, αυτή η οργάνωση της Εκκλησίας, τον επιτελεί με τεράστια επιτυχία», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή