ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα άλογα καλπάζουν ξανά στο Μαρκόπουλο

ta-aloga-kalpazoyn-xana-sto-markopoylo-2143047

Έξι μήνες συμπληρώθηκαν από την επαναλειτουργία του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο και ο θετικός απολογισμός επισφραγίζει τις προσπάθειες της  «Ιπποδρομίες ΑΕ», θυγατρικής του ΟΠΑΠ, που σε χρόνο ρεκόρ δημιούργησε νέα, γερά θεμέλια με βάση τα διεθνή στάνταρ για την αναγέννηση του θεσμού στην Ελλάδα.

Το νέο κεφάλαιο άνοιξε στις 22 Ιανουαρίου 2016, οπότε πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πρεμιέρα των ελληνικών ιπποδρομιών στις πλήρως ανακαινισμένες και σύγχρονες ιπποδρομιακές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου από την «Ιπποδρομίες ΑΕ». 

Η ιπποδρομιακή κοινότητα πλέον αισιοδοξεί για το μέλλον του ελληνικού ιπποδρόμου και εκφράζει την ικανοποίησή της για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η διοίκηση της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν οι εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου αποτέλεσαν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, τόσο για τις προγραμματισμένες ιπποδρομίες όσο και για τις μεγάλες γιορτές που διοργάνωσαν η «Ιπποδρομίες ΑΕ», με σπορ, θέαμα, στοίχημα, αλλά και δράσεις με άλογα και πόνι για τα παιδιά.

Πρόσφατα, σε ειδική εκδήλωση, τιμήθηκαν οι αναβάτες-θρύλοι που διαμόρφωσαν την ιστορία του αθλήματος στη χώρα και ανακοινώθηκε η στήριξη των αναβατών με αναπηρία, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του Προέδρου του ΟΠΑΠ και της Ιπποδρομίες ΑΕ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016 θα ενισχυθούν τα έπαθλα σε κούρσες δύο, τριών και τεσσάρων ετών -με ορισμένες εξαιρέσεις- με ένα ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου θα πραγματοποιηθούν νέες εργασίες συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, που ήδη έχει αναμορφωθεί πλήρως. Στην τελευταία συντήρηση προστέθηκαν 1.000 τόνοι ειδικής άμμου και άργιλος, κατόπιν εξειδικευμένης τεχνικής και τοπογραφικής μελέτης, τέθηκε σε λειτουργία ο εσωτερικός στίβος για καθημερινή χρήση και προετοιμασία των αλόγων, ενώ ανακατασκευάστηκε πλήρως το κεντρικό κτίριο.

Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι στο Μαρκόπουλο την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016!