Διέρρηξαν πέντε φορές περίπτερο στη Χίο

Διέρρηξαν πέντε φορές περίπτερο στη Χίο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε Σύροι, ηλικίας 16 έως 19 ετών, συνελήφθησαν χθες για τη διάρρηξη περιπτέρου στην κεντρική αγορά στην πόλη της Χίου η οποία είχε γίνει στις 19 Ιουλίου 2016. Οι πέντε συλληφθέντες κατηγορούνται ότι παραβίασαν το περίπτερο και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα άμεσης κατανάλωσης, είδη καπνού και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Το περίπτερο λειτουργεί ο Νίκος Μερούσης, 62 ετών, και η σύζυγός του Κούλα. Μιλώντας στην «Κ» πριν ενημερωθεί για τη σύλληψη των φερόμενων ως δραστών, ο κ. Μερούσης ήταν απαρηγόρητος. «Μου πήραν 130 κούτες τσιγάρα, 35 πακέτα καπνού, σοκολάτες, τα πάντα», έλεγε. Οπως ανέφερε, ήταν η πέμπτη φορά που τον έκλεβαν μέσα σε πέντε μήνες. «Ηταν η χαριστική βολή».

Το ζεύγος Μερούση λειτουργεί το περίπτερο στην οδό Απλωταριάς εδώ και 18 χρόνια. Οι απανωτές κλοπές και η αδυναμία εξιχνίασής τους είχαν οδηγήσει τον κ. Μερούση σε απόγνωση. «Γιατί να πληρώνω φόρους; Η αστυνομία δεν κάνει τίποτα», έλεγε.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις μετανάστες, ένας Αλγερινός και τρεις Σύροι, ηλικίας από 16 ετών έως 20 ετών, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στην πόλη της Χίου για απόπειρα διάρρηξης περιπτέρου.

Τις πρωινές ώρες, χθες, έφτασαν στη Χίο 70 πρόσφυγες και μετανάστες. Από τις αρχές του έτους έως τις 24 Ιουλίου, οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στον νησί έχουν φτάσει τις 37.076 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή