«Στόχος» προσφύγων όχημα του ΕΚΑΒ

«Στόχος» προσφύγων όχημα του ΕΚΑΒ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο περιστατικό έντασης από πρόσφυγες σε κέντρο φιλοξενίας καταγράφηκε χθες. Αυτήν τη φορά «στόχος» ήταν ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που πήγε να παραλάβει ασθενή προς διακομιδή σε νοσοκομείο.

Το επεισόδιο συνέβη στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, το περιστατικό ξεκίνησε όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο κέντρο φιλοξενίας για να «παραλάβει» ασθενή. Ηδη στο ασθενοφόρο επέβαιναν άλλα δύο περιστατικά. Οι συγγενείς του πρόσφυγα που θα διακομιζόταν στο νοσοκομείο ζήτησαν να επιβιβασθούν και αυτοί στο ασθενοφόρο, προκειμένου να τον συνοδέψουν στο νοσοκομείο. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ τούς εξήγησαν ότι αυτό δεν ήταν εφικτό. Η άρνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μεταναστών, που απομάκρυναν τους διασώστες από το ασθενοφόρο και προκάλεσαν φθορές στο όχημα και συγκεκριμένα στο τιμόνι, με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι μετανάστες κάποια στιγμή άρχισαν να κουνούν το ασθενοφόρο φοβίζοντας τους άλλους δύο ασθενείς που βρίσκονται μέσα στο όχημα. Τελικά, παρενέβησαν οι στρατιωτικοί που έχουν την ευθύνη του συγκεκριμένου κέντρου φιλοξενίας για να λήξει το επεισόδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή