Συγκέντρωση εργαζομένων του Athens Ledra έξω από το υπ. Εργασίας

Συγκέντρωση εργαζομένων του Athens Ledra έξω από το υπ. Εργασίας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη.

Αιχμή των αιτημάτων των 230 εργαζομένων του ξενοδοχείου παραμένει η εξόφληση των δεδουλευμένων τους από την επιχείρηση και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Παράλληλα, στην πρώτη γραμμή της συζήτησής τους με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας ετέθη η ανακοίνωση της εταιρίας για οριστική αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης- κάτι που «de facto» ισοδυναμεί, όπως υποστηρίζουν, με ομαδικές απολύσεις.

O πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του Athens Ledra, Μπάμπης Τοτσικάς δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι παρότι ο κ. Νεφελούδης τους διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται καμία ομαδική απόλυση επί της ουσίας, δεν πήραν κάποια απάντηση για το πώς θα γίνει αυτό. Επίσης, τόνισε, ότι «από την 1η Ιουνίου παραμένουμε σε ομηρία, καθώς με την αναστολή της εταιρίας είμαστε σαν απολυμένοι χωρίς τα όποια δικαιώματα συνεπάγεται αυτό».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας τους μέχρι την πλήρη δικαίωση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή