Βουλή: Λεκτικό επεισόδιο μεταξύ Χ.Α. και μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Λεκτικό επεισόδιο μεταξύ Χ.Α. και μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, όταν βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν λεκτικά με βαριές εκφράσεις στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, ο οποίος προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Την αρχή έκανε ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος ευχήθηκε στο Σώμα «χρόνια πολλά», με αφορμή την επέτειο της 4ης Αυγούστου και κατηγόρησε τον μουσουλμάνο βουλευτή ότι «πρόσφατα έκαψε την ελληνική σημαία».

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, που αποκάλεσε τον κ. Ζειμπέκ, αρχικά «φιλότουρκο» και στη συνέχεια «Τούρκο πράκτορα». «Θα φέρω φωτογραφίες, να δηλώσεις τώρα ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη, αλλιώς είσαι Τούρκος», πρόσθεσε.

Ο Ζεϊμπέκ Χουσεϊν διέψευσε ότι έκαψε τη σημαία και τόνισε: «Οι γονείς μου πολέμησαν τον φασισμό στα βουνά της Αλβανίας».

Στο επεισόδιο παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να «καθίσουν κάτω» και να βγουν από την αίθουσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταδίκσε την επίθεση αυτή των βουλευτών της Χ.Α..

Η ανακοίνωση του κόμματος::

«Αξιοποιώντας πλήρως την παρακαταθήκη του ιδεολογικού τους προγόνου, Γ. Γκαίμπελς, οι βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, εκστομίζοντας ύβρεις και ασύστολα ψεύδη.

Αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό καθήκον οι απόγονοι των συνεργατών των Ναζί που τολμούν να εμφανίζονται κραδαίνοντας αγκυλωτούς σταυρούς, να βρεθούν το συντομότερο δυνατό απομονωμένοι κοινωνικά και πολιτικά.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή