Συνεχίζεται η κόντρα σχολαρχών – ΟΙΕΛΕ για τα εργασιακά

Συνεχίζεται η κόντρα σχολαρχών – ΟΙΕΛΕ για τα εργασιακά

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, που περιέχει τη διάταξη με τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, πήρε τον θερινό του χρόνο για περαιτέρω συνεννοήσεις, μέχρι την εισαγωγή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) και η ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) εξαπέλυσαν χθες νέα πυρά.

Ειδικότερα, ο ΣΙΣ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «θίχτηκε ο υπουργός Παιδείας, επειδή καθημερινά αποκαλύπτουμε ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις που μεθοδεύει για την ιδιωτική εκπαίδευση δεν έχουν κίνητρο τα μεγαλόστομα και υψιπετή “αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας”, “αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών”, “το κύρος των σχολείων” και άλλα παρόμοια, τα οποία επικαλείται. Ο κύριος υπουργός θεωρεί ότι απευθύνεται σε ανιστόρητους και απαίδευτους πολίτες, σαν και αυτούς που, δυστυχώς, θέλει να παράγει κατά συρροήν το σοβιετικού τύπου εκπαιδευτικό σύστημα που ευαγγελίζεται. Κούνησε μάλιστα το δάχτυλο μέσα στο κοινοβούλιο και μας προειδοποίησε να μην ιδεολογικοποιούμε τον αγώνα και να μη μιλούμε για “ιδεοληψίες”. Φυσικά δεν τόλμησε καν να αναφερθεί στην αποκάλυψη ότι τα δελτία Τύπου (και άρθρα νομοσχεδίων, άραγε;) που εκδίδει το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου του συντάσσονται και αποστέλλονται κατευθείαν στο υπουργικό γραφείο από την ΟΙΕΛΕ. Σκάνδαλο που σε οποιαδήποτε άλλη “πολιτισμένη” χώρα θα είχε επιφέρει παραιτήσεις σε ανώτατο επίπεδο. Με τρία κλικ μπορείτε να το διαπιστώνετε και μόνοι σας».

Η ΟΙΕΛΕ σχολίασε χθεσινό ρεπορτάζ της «Κ» για την επιδίωξη εκ μέρους του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη τής όσο τον δυνατόν μεγαλύτερης συναίνεσης επί της ρύθμισης. «Πανικόβλητοι από τα συντριπτικά επιχειρήματα των εκπροσώπων των εργαζόμενων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή και τη συμφωνία της πλειονότητας των πολιτικών δυνάμεων για την κατάργηση του εκτρώματος Αρβανιτοπούλου, όπου καταργούνταν η εποπτεία του κράτους στην ιδιωτική εκπαίδευση, σχολάρχες και συνεργαζόμενα ΜΜΕ αναγκάζονται να αλλάξουν…τακτική. Τέλος η “σοβιετία”, η “μπολσεβικοποίηση”, η δήθεν απαγόρευση δραστηριοτήτων. Τώρα επιστρατεύονται τα βαριά χαρτιά, η επίκληση των “θεσμών”, προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας», ανέφερε η ΟΙΕΛΕ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Φίλης στη Βουλή χαρακτήρισε θετική την πρόταση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά (το σύννομο της αιτιολογημένης απόλυσης των ιδιωτικών να ελέγχεται όχι από υπηρεσιακά συμβούλια αλλά από πενταμελή επιτροπή, αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ, έναν του ΣΙΣ, έναν του υπουργείου Παιδείας και δύο πανεπιστημιακούς). Ανέφερε συγκεκριμένα: «Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να την αποδεχθώ, υπό μία προϋπόθεση, ότι θα γίνει αποδεκτή από όλα τα κόμματα και δεν θα καταστεί αντικείμενο διαμάχης. Η πρόταση αυτή δεν αλλάζει την ουσία της πρότασής μας και γι’ αυτό την αποδέχομαι κιόλας, και θα ήθελα να τη δούμε έως και την Ολομέλεια, εάν μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις και να γίνουν αποδεκτές αλλαγές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή