ΙΣΑ: Θέμα νομιμότητας για την παρουσία Πολάκη στο χειρουργείο στη Σαντορίνη

ΙΣΑ: Θέμα νομιμότητας για την παρουσία Πολάκη στο χειρουργείο στη Σαντορίνη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα νομιμότητας για την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε επέμβαση στο νοσοκομείο της Σαντορίνης θέτει με επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, «ανακύπτει ενδεχόμενα ζήτημα παράβασης της διάταξης του άρθρου 81 παρ. 3 του Συντάγματος που ρητά ορίζει ότι κάθε επαγγελματική δραστηριότητα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών αναστέλλεται κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους».

Αναλυτικά η επιστολή:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά αναφορικά με τη νομιμότητα της επέμβασης που πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και ιατρός Χειρουργός μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Π. Πολάκης στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, ένα θέμα που προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες.

Ανακύπτει ενδεχόμενα ζήτημα παράβασης της διάταξης του άρθρου 81 παρ. 3 του Συντάγματος που ρητά ορίζει ότι κάθε επαγγελματική δραστηριότητα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών αναστέλλεται κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, ζήτημα νομιμότητας ενόψει του ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης έχει με νόμο ενταχθεί στο ΕΣΥ και δεν είναι ιδιωτική κλινική, αλλά και παράλειψης σχετικής ενημέρωσης του κατά τόπο αρμόδιο Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν, απευθύνονται με κοινοποίηση της παραπάνω επιστολής, και στον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον κ. Υπουργό Υγείας αναμένοντας τις δικές τους ενέργειες και θέσεις με σκοπό την ενημέρωση των ιατρών μελών μας.

Πολάκης: Απαράδεκτη, γελοία και μίζερη η τοποθέτηση του ΙΣΑ

Σκληρή απάντηση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Πολάκης χαρακτηρίζει «απαράδεκτη, γελοία και μίζερη» και τοποθέτηση του ΙΣΑ, και υποστηρίζει πως ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης έχει πάθει «παράκρουση» αφότου έχασε την «πρόσβαση» που είχε στο υπουργείο κατά τη θητεία των Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη.

Σε ό,τι αφορά την εγχείρηση, ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται πως παρά το γεγονός ότι έκλεισε υποχρεωτικά τα επαγγελματικά του βιβλία αφού υπουργοποιήθηκε, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει την επιστημονική ιδιότητά του ως χειρούργος, την οποία λέει πως είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει όταν καλείται «είτε από ασθενή είτε από συνάδελφο γιατρό όπως επιβάλλει άλλωστε ο όρκος του Ιπποκράτη».

«Με κάτι τέτοιες ανακοινώσεις καταλαβαίνει κανείς το φθόνο και το μίσος που κρύβει η ψυχή του βολεμένου μικροαστού που ακούμπησε όλη του την ύπαρξη στο να είναι η θεραπαινίδα της εξουσίας, αποκτώντας αξία που ποτέ δε θα κατακτούσε με τις δικές του ηθικές, πνευματικές η επιστημονικές δυνάμεις», προσθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή