«Οχι» ΔΟΕ σε ενιαίου τύπου νηπιαγωγείο και κριτική στην πολιτική ηγεσία

«Οχι» ΔΟΕ σε ενιαίου τύπου νηπιαγωγείο και κριτική στην πολιτική ηγεσία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας για τις προωθούμενες αλλαγές στα νηπιαγωγεία ζήτησε και είχε κλιμάκιο του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Μετά το πέρας της, η Ομοσπονδία μίλησε για έλλειψη διάθεσης από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας να εξετάσει τις θέσεις της ΔΟΕ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και χαρακτήρισε «άνθρακες» τη ρύθμιση του ωραρίου των νηπιαγωγών (25ωρο για το σύνολο των νηπιαγωγών και δίχως την επιπλέον αποζημίωση που ισχύει στα δημοτικά).

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε κάνει λόγο για διάλυση του ολοήμερου νηπιαγωγείου και αντικατάστασή του με το «νέο ενιαίο», που χωρίζει το πρόγραμμα σε βασικό και προαιρετικό, μετατρέποντάς το σε φύλαξη. «Το επιχείρημα ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει ένα ενιαίου τύπου νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά δεν μπορεί να σταθεί, αφού και πάλι θα υπάρχουν δύο τύποι προγράμματος. Με αυτό τον τρόπο αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του ολοήμερου, αφού αλλάζει η ομάδα των παιδιών μετά τις 13.00 και αποκόπτεται το πρωινό από το μεσημεριανό πρόγραμμα, το οποίο έως τώρα είχε συνέχεια».

Η Ομοσπονδία διαφωνεί και με τον τρόπο που οι νηπιαγωγοί θα μοιραστούν στα δύο προγράμματα, ενώ μέχρι τώρα υπήρχε εναλλαγή τους στις βάρδιες, και απειλεί με κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί της τροπολογίας για την ειδική επαγγελματική εκπαίδευση. Βάσει αυτής, ιδρύεται ο νέος τύπος του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου που καταργεί την πολυδιάσπαση και αλληλοεπικάλυψη των πολλών υφιστάμενων τύπων σχολικών μονάδων (ΤΕΕ Α, ΤΕΕ Β, ΤΕΕ Α και Β Βαθμίδας, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια). Στην ενιαίου τύπου σχολική μονάδα προβλέπεται η λειτουργία τεσσάρων τάξεων Γυμνασίου, όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα του Γυμνασίου Γενικής Εκπαίδευσης, εμπλουτισμένο με δραστηριότητες προεπαγγελματικής ετοιμότητας. Οι απόφοιτοι λαμβάνουν τίτλο σπουδών ισότιμο του Γυμνασίου, χωρίς επαγγελματική εξειδίκευση. Στις τέσσερις τάξεις του Λυκείου προβλέπεται η εφαρμογή του προγράμματος του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου και οι απόφοιτοι λαμβάνουν τίτλο σπουδών ισότιμο του Λυκείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή