Συγχαρητήρια από τα πολιτικά κόμματα στην Α. Κορακάκη

Συγχαρητήρια από τα πολιτικά κόμματα στην Α. Κορακάκη

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διπλή επιτυχία της Άννας Κορακάκη που έκανε περήφανους όλους τους 'Ελληνες, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη και την πολιτική σκηνή της χώρας. 

Πρώτος ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη το βράδυ της επιτυχίας της την ολυμπιονίκη μέσω Twitter με ένα θερμό συγχαρητήρια: «Οι σπουδαίες ικανότητες και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή! Θερμά συγχαρητήρια, Άννα!».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία συγχαίρει την Ελληνίδα χρυσή ολυμπιονίκη αλλά και την οικογένεια της, και επισημαίνει ότι η επιτυχία της  έχει ιστορικές διαστάσεις.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στην κατηγορία του πιστολιού 25 μ. του αθλήματος της σκοποβολής. Η επιτυχία της Ελληνίδας αθλήτριας έχει ιστορικές διαστάσεις, καθώς κατάφερε να κατακτήσει 2 μετάλλια στην ίδια Ολυμπιάδα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στην οικογένειά της και ιδιαιτέρως στον πατέρα και προπονητή της, οι οποίοι στήριξαν την αθλήτρια στον δρόμο για το ιστορικό της κατόρθωμα».

Τοποθέτηση Κ. Μητσοτάκη

Από το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, δημοσίευσε συγχαρητήρια επιστολή με τον τίτλο: «Όταν σβήσουν τα φώτα…».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά αναφέροντας ότι «η μεγάλη επιτυχία της Άννας Κορακάκη μας έκανε όλους να αισθανθούμε υπερήφανους. Δεν το γράφω ως πολιτικός. Το εκφράζω ως ένας Έλληνας πολίτης που παρακολούθησε τις προσπάθειές της με αγωνία μαζί με τα τρία μου παιδιά. Κάθε τέτοια επιτυχία συνοδεύεται αναπόφευκτα από στερεότυπες δηλώσεις συγχαρητηρίων από την πολιτική ηγεσία. Τα παράπονα των αθλητών για τους πολιτικούς που τους θυμούνται μόνο στις διακρίσεις είναι δικαιολογημένα. Οι συνθήκες στις οποίες έκανε προπόνηση η Άννα βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με το μεγάλο της ταλέντο. Αυτό κάνει την επιτυχία της ακόμα πιο ξεχωριστή». 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει πως ούτε ο χώρος του αθλητισμού έμεινε αλώβητος από τις περικοπές των μνημονιακών χρόνων, και είναι καθήκον πολιτείας και ιδιωτών να στηρίξουν τον ελληνικό αθλητισμό με κάθε τρόπο.

«Το παράδειγμα της Άννας, αλλά και των υπόλοιπων αθλητών που είμαι σίγουρος ότι θα μας προσφέρουν και άλλες διακρίσεις, θα εμπνεύσουν μία νέα γενιά παιδιών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη μιας νέας κοπέλας από τη Δράμα, που μας απέδειξε ότι δεν υπάρχουν όρια στους στόχους που κάποιος θέτει για τον εαυτό του», αναφέρει κλείνοντας ο Κ. Μητσοτάκης.

Συγχαρητήρια και από το Ποτάμι

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, συγχαίρει με τη σειρά του την ολυμπιονίκη και της ζητά να διηγηθεί την ιστορία της και να δώσει το παράδειγμά της στους νεότερους. 

«Άννα μπράβο, μπράβο, μπράβο.Θα μου επιτρέψεις τον ενικό. Η νίκη σου, να ξέρεις, ήταν σπουδαία. Όχι μόνο για σένα και τους ανθρώπους σου αλλά και για τη χώρα. Μια κοινωνία που θέλει να πιστέψει πάλι στον εαυτό της και εσύ της δείχνεις το δρόμο. Προσπάθεια χωρίς θόρυβο!», αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.

Δήλωση του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

«Πολλά  συγχαρητήρια σε σένα, στον προπονητή σου, στην οικογένεια σου και όλους όσοι σε στήριξαν ειλικρινά για την κατάκτηση του χρυσού και χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες που συνάντησες κατά την διάρκεια της προετοιμασίας σου. Καλή συνέχεια με πολλές ακόμα επιτυχίες», αναφέρει ο Δημ. Κουτσούμπας στο μήνυμά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή