ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βράβευση αστυνομικών στην Κέρκυρα για τη διάσωση τουρίστριας

kerkyra

Εκδήλωση βράβευσης διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του αστυνομικού Μεγάρου Κέρκυρας σήμερα προς τιμή των αστυνομικών που υπηρετούν στο πρόγραμμα περιπολιών με ποδήλατα, καθώς διέσωσαν επιτυχώς πριν από μερικές ημέρες μία 30χρονη Ισπανίδα από βέβαιο πνιγμό.

Η νεαρή γυναίκα είχε χάσει τις αισθήσεις της και έπεσε στη θάλασσα από ένα φουσκωτό σκάφος στην περιοχή του όρμου Γαρίτσα.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ύστερα από δική του προσωπική πρωτοβουλία, καθώς βρίσκεται στο νησί για διακοπές.

«Καμία συμβολική κίνηση και καμία επιβράβευση δεν θα ισορροπήσει την χαρά και την ικανοποίηση που ένιωσαν οι συνεργάτες μας, όταν είδαν αυτή η κίνηση αυτοθυσίας και αυταπάρνησης να έχει αίσιο τέλος, δηλαδή τη σωτηρία μιας ψυχής», δήλωσε ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης.

«Όταν πλέον δοκιμάζεται η παγκόσμια ευρωπαϊκή κοινότητα και η αλληλεγγύη, η ελληνική αστυνομία, μέσω αυτών των παιδιών έδειξε ότι υπάρχουν αποθέματα αλληλεγγύης, μεγαλοψυχίας και ανθρωπιάς και μακάρι να υπάρχουν μιμητές», πρόσθεσε ο κ. Αναγνωστάκης.

Την ίδια ώρα ο ίδιος υπογράμμισε το νέο ρόλο που έχει η ελληνική αστυνομία, καθώς και την άρτια συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των φυσικών προσώπων και την πολιτικής ηγεσίας.

«Η λογική και η αντίληψη που κυριαρχεί τους τελευταίους δεκαοχτώ μήνες, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης, είναι να κατοχυρώσουμε ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχει το σώμα στη διάθεσή του, τις νέες μορφές αστυνόμευσης, όπως είναι η αστυνόμευση με ποδήλατα και οι κινητές μονάδες αστυνόμευσης με ψυχολόγο, που είμαστε πλέον παρόντες εκεί που δεν είχαμε ποτέ παρουσιαστεί, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές και απομακρυσμένα χωριά, με έντονα ενδοοικογενειακά προβλήματα», τόνισε ο κ. Αναγνωστάκης.

«Το τελευταίο διάστημα παρόλο που η αστυνομία έχει στοχοποιηθεί, από πάρα πολλά κέντρα, έχει τεράστιες επιτυχίες, ιδιαίτερα στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και ιδιαίτερα στο πεδίο των ναρκωτικών σε όλη την Ελλάδα. Αυτό οφείλεται γιατί η φυσική ηγεσία και η πολιτική ηγεσία έχουν πλέον αναπτύξει διαπροσωπικές σχέσεις , πλέον γνωριζόμαστε. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάσουμε άμεσα και πρωτογενώς την πληροφορία που έχουμε ανάγκη, έτσι ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο ουσιαστικοί στην εκτέλεση της αποστολής που μας έχει αναθέσει η ελληνική Πολιτεία και η ελληνική κοινωνία», κατέληξε ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης.