Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες στο Πόρτο Λάφια και στον Αργυρό Αλμυροποτάμου, του δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια, καθώς και στην περιοχή Αστράς στην Κέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και οι τρεις πυρκαγιές παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα από χτες, δεν έχουν επικίνδυνα μέτωπα και δεν απειλούνται αυτήν τη στιγμή κατοικημένες περιοχές, (αν και η φωτιά στο Πόρτο Λάφια πέρασε χτες μέσα από τον οικισμό που εκκενώθηκε), αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και δημιουργούν αναζωπυρώσεις.

Στο Πόρτο Λάφια ενεργούν αυτήν τη στιγμή 18 πυροσβέστες, με 36 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, στον Αργυρό 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρα και στην Κέα 15 εθελοντές και πέντε πυροσβέστες από την Αθήνα, με πέντε οχήματα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή, 'Αγιος Γεώργιος Μεσολογγίου στην Πάτρα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα. Επίσης, από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, δύο αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ» και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στη βόρεια Ελλάδα, ανεξέλεγκτα καίει ακόμη η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Κύργια στο Δοξάτο Δράμας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ξυλαγανή του δήμου Μαρώνειας Ροδόπης και η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αντιφίλιπποι Καβάλας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής εκδηλώθηκαν 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 23 αστικές πυρκαγιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή