Καλαμάτα: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στα Πηγάδια Ταϋγέτου

Καλαμάτα: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στα Πηγάδια Ταϋγέτου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα στην θέση Πηγάδια, που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία στις 11.10 το βράδυ και κάνει στάχτη δασικές εκτάσεις.

Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης της Πυροσβεστικής. Καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου διαδρμάτισαν τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και τα εναέρια μέσα, που από νωρίς το πρωί έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού και περιόρισαν τη φωτιά.

Η φωτιά ήταν σε πολύ δύσκολο και δύσβατο σημείο, σε μια χαράδρα που δεν είναι εύκολη η προσέγγιση. 

Στο σημείο επιχειρούν όλη την νύχτα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσία οι οποίες το πρωί ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο κι αυτή την ώρα δίνουν μάχη εξήντα πυροσβέστες με δεκαεπτά οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ σε λίγο φτάνουν από την Αθήνα ακόμα έντεκα άτομα πεζοπόρο.

Επιπλέον από το πρώτο φως της ημέρας το έργο των επίγειων δυνάμεων κατάσβεσης συνδράμετε και από αέρος με πέντε αεροσκάφη πεζετέλ, δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο, ενώ συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, Χαράλαμπος Χιώνης. Η φωτιά δεν απειλεί τα χωριά του Ταϋγέτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή