Στις φλόγες τυλίχτηκαν μία θαλαμηγός και ένα ιστιοπλοϊκό στο Νυδρί

Στις φλόγες τυλίχτηκαν μία θαλαμηγός και ένα ιστιοπλοϊκό στο Νυδρί

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις φλόγες τυλίχθηκαν δύο σκάφη πολυτελείας, που ήταν δεμένα στο λιμάνι του Νυδρίου της Λευκάδας, όταν για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δεμένη θαλαμηγό κατάφερε πολύ γρήγορα να εξαπλωθεί και σε παρακείμενο ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Το γεγονός συνέβη χθες το απόγευμα, όταν στη θαλαμηγό «Jul», υπό βρετανική σημαία ξέσπασε φωτιά. Παρότι η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, η φωτιά πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και στο παρακείμενο ιστιοπλοϊκό σκάφος «Bijou» σημαίας επίσης Μ. Βρετανίας.

Αμέσως αποβιβάστηκαν, χωρίς να διατρέξουν κίνδυνο, οι επιβαίνοντες, ενώ τα δύο σκάφη απομακρύνθηκαν, με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος, από το λιμένα, προκειμένου η φωτιά να μην εξαπλωθεί και σε διπλανά σκάφη.

Στη γιγάντια επιχείρηση απομάκρυνσης των φλεγόμενων σκαφών από το λιμάνι, συνέδραμαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλα δύο ρυμουλκά σκάφη, ενώ σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

Από την πύρινη λαίλαπα, τα δύο σκάφη δεν κατάφεραν να σωθούν με αποτέλεσμα το «Jul» να βυθίζεται, σε βάθος 88 μέτρων, 2,2 ναυτικά μίλια ΒΑ της νήσου Σκορπιού και το «Bijou» να ημιβυθίζεται στη θαλάσσια περιοχή Βλύχου Λευκάδας.  

Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου, του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή