Οκτώ οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες – δεκτή η εκπρόθεσμη εγγυητική Καλογρίτσα, εκτός ο Βρυώνης

Οκτώ οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες – δεκτή η εκπρόθεσμη εγγυητική Καλογρίτσα, εκτός ο Βρυώνης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα  ανέκυψαν στη διαδικασία του διαγωνισμού με τις υποψηφιότητες των επιχειρηματικών ομίλων Καλογρίτσα και Βρυώνη, ωστόσο ο Γ.Γ.. Ενημέρωσης Λεύτερης Κρέτσος αποφάσισε να μείνει εκτός της διαδικασίας μόνο ο κ. Βρυώνης.

Νωρίτερα εκλήθη εκτάκτως ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος εισηγήθηκε να γίνει αποδεκτή η εγγυητική επιστολή του κ. Καλογρίτσα, έστω κι αν κατατέθηκε εκπρόθεσμα, αλλά και να απορριφθεί η εγγυητική επιστολή Βρυώνη, που ήταν διάρκεια πολύ μικρότερης από όσα προέβλεπε η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματικός όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά, την εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται ο Σκάι, δόθηκε άνωθεν εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να κρατηθεί το πρωτόκολλο ανοιχτό παρά τη λήξη του χρόνου, για να κατατεθεί η εγγυητική επιστολή του ομίλου Καλογρίτσα.

Ως προς την εγγυητική επιστολή του ιδιοκτήτη του καναλιού Ε, Φίλιππου Βρυώνη, η οποία προέρχεται από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, και είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος.

Οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων ζήτησαν, με ενστάσεις τους, από την αρμόδια επιτροπή να μην γίνουν δεκτές οι δύο εγγυητικές επιστολές και να μη συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οι δυο επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει αύριο στις 9 το πρωί και για κάθε άδεια υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ και θα αυξάνει κατά 500.000 ευρώ στην αρχή ενώ στη συνεχεία η επιτροπή θα μπορεί να αυξάνει το τίμημα σταδιακά μεχρι να μείνουν δυο υποψήφιοι που θα παραδώσουν τις πρόσφορες τους σε κλειστό φάκελο και η άδεια θα κατακυρωθεί στον Πλειοδότη.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, με τις προβλέψεις (!) της προκήρυξης που απαγορεύουν την επαφή των εκπροσώπων των καναλιών με τον… έξω κόσμο να την καθιστούν τουλάχιστον πρωτόγνωρη. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν προβλεφθεί μέχρι και… ράτζα εκστρατείας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σύντομης ξεκούρασης στους εκπροσώπους των υποψηφίων, οι οποίοι δεν αποκλείεται να αναγκαστούν να παραμείνουν για σχεδόν δύο ημέρες εντός του κτηρίου της Γ.Γ. Ενημέρωσης. 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή