Τούρκος δικαστικός εισήλθε παράνομα στη Χίο

Τούρκος δικαστικός εισήλθε παράνομα στη Χίο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 50χρονος Τούρκος εισαγγελέας, ο οποίος φέρεται να διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν, μπήκε χθες παράνομα στη Χίο και συνελήφθη από το Λιμενικό.

Ο Τούρκος δικαστικός εντοπίσθηκε στην περιοχή της Αγίας Ελένης στις 6.00 π.μ. σε μικρή πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν άλλοι έξι πρόσφυγες από τη Συρία.

Στους λιμενικούς που τον συνέλαβαν αποκάλυψε την ταυτότητά του, αναφέροντας ότι επιβιβάσθηκε στη βάρκα από μια ακτή νότια του Τσεσμέ. Επίσης φέρεται να τους επέδειξε έγγραφα που πιστοποιούν την ιδιότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας ότι διώκεται για τις ιδέες του από το καθεστώς Ερντογάν.

Ο 50χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα και καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου σε φυλάκιση ενός μηνός με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο της Χίου, ο 50χρονος δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι μετά το πραξικόπημα παρέμεινε κρυμμένος, φοβούμενος τυχόν σύλληψη και φυλάκισή του, καθώς και ότι μετά το πραξικόπημα αναζητούσε τρόπο να διαφύγει από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Εξέταση για άσυλο

Ο Τούρκος δικαστικός οδηγήθηκε στο hotspot της Χίου, ενώ πιθανολογείται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα μεταφερθεί στην Αθήνα για να εξεταστεί το αίτημα ασύλου που κατέθεσε αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Παρόμοιες υποθέσεις καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε Εβρο και Ρόδο, με τη σύλληψη επτά Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι κατέθεσαν αιτήματα πολιτικού ασύλου, δηλώνοντας ότι διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή