ΚΕΔΕ: Κανένα παιδί εκτός δομών

ΚΕΔΕ: Κανένα παιδί εκτός δομών

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασικό αίτημα τη φιλοξενία όλων των παιδιών που έκαναν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, με την ονομασία «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», προσήλθε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στη σύσκεψη εργασίας που συγκάλεσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής. Αν και ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν μέσω του προγράμματος είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι (84.800 παιδιά έναντι 81.270 και 80.326 αντίστοιχα), 36.769 παιδιά, των οποίων οι γονείς κατέθεσαν αιτήσεις, δεν συμπεριλήφθηκαν.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης επισήμανε πως η Ενωση εμμένει στην πεποίθησή της πως κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός δομών, γι’ αυτό ζητεί να εξασφαλιστούν έγκαιρα πόροι 250 εκατ. ευρώ. Παράλληλα επισήμανε την κατηγορηματική αντίθεση της ΚΕΔΕ με την πλήρη εξατομίκευση του voucher σε συνδυασμό και με τις μειώσεις κατά 5% σε κάθε κατηγορία.

Ο κ. Κουρουμπλής δεν δεσμεύτηκε σε περαιτέρω χρηματοδότηση αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σαφή εικόνα για τις οικογένειες που δεν έλαβαν voucher για τους παιδικούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και τα ΚΔΑΠ για ΑμεΑ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο αριθμός των ωφελούμενων για τη φετινή χρονιά είναι υψηλότερος από κάθε άλλη. Επισήμανε ότι η χρηματοδότηση από τους εθνικούς πόρους αυξήθηκε κατά περίπου 80%, καθώς διατέθηκαν 93,7 εκατ. ευρώ έναντι 52 εκατ. πέρυσι. Τέλος είπε πως για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών και την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων σε αυτές προωθείται νομοθετική ρύθμιση. Ας σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός (ΕΣΠΑ και εθνικοί πόροι) είναι φέτος 193 εκατ. ευρώ έναντι 176,5 και 186 εκατ. ευρώ για τις σχολικές περιόδους 2015 – 2016 και 2014 – 2015 αντίστοιχα.

Ομως, παρά την αύξηση αυτή, εξαιρετικά πολλές ήταν φέτος οι αιτήσεις, δείχνοντας πως οι ανάγκες δωρεάν φιλοξενίας είναι πολύ μεγάλες και δεν μπορούν να καλυφθούν πλήρως από το πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή