ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη αστυνομικός με δεκάδες κιλά κάνναβης και καλάσνικοφ

kalas1

Στη σύλληψη ενός 40χρονου Υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του νομού Καστοριάς προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, αφού στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από 120 κιλά κάνναβης και δύο Καλάσνικοφ.

Από την εξέλιξη των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση και ενός ιδιώτη, 47 ετών, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη. Σε έρευνα που επακολούθησε στη μάντρα με οικοδομικά υλικά που διατηρεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου, ένα Καλάσνικοφ και 54 πυροκροτητές.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδα και κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα ναρκωτικά, τα όπλα, τα πυρομαχικά και τις εκρηκτικές ύλες καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα Τετάρτη, στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.