Αποφασίστηκε εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου

Αποφασίστηκε εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, αποφάσισαν  ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίος και του Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Η εκταφή θα πραγματοποιηθεί , προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί ειδική ένεση που προκάλεσε ή επέσπευσε το θάνατό του και αναμένεται να γίνει σήμερα ή στις αρχές της εβδομάδας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή.

Η έρευνα αφορά στο ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργειας σε αυτοκτονία) με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, καθώς προκύπτουν κάποιες μικρές ενδείξεις πως κάποιος έδωσε ή έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση προκειμένου να επισπεύσει το μοιραίο.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος ήταν ένθερμος υποστηρικτής των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Υπερασπίστηκε με σθένος μέχρι τέλους, το δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος στο να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να ζήσει, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να πεθάνει και μάλιστα ήταν υπέρμαχος της ευθανασίας. Τον τελευταίο καιρό είχε δηλώσει δημόσια πως θα έκανε και ο ίδιος ευθανασία, προτού τον συνθλίψει κυριολεκτικά ο καρκίνος.

Αφησε πριν πεθάνει δύο επιστολές. Στη μία ανακοίνωνε τον θάνατό του και στην άλλη εξέφραζε την επιθυμία του για το πως επιθυμούσε να γίνει η κηδεία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT