ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε ο Έλληνας πρέσβης στη Γεωργία

ypex2372015-thumb-large

Τη βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη στην Τιφλίδα, Γεώργιου Χατζημιχελάκη, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γεώργιος Χατζημιχελάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, υπήρξε ένας εξαίρετος διπλωμάτης που διακρινόταν για τη βαθιά δημοκρατική του συνείδηση, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και το μεγάλο πατριωτικό του φρόνημα.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του και της διπλωματικής του διαδρομής υπηρέτησε την Ελλάδα με αυταπάρνηση, ήθος, εντιμότητα και αξιοπρέπεια.

Το 1974, υπηρετώντας ως καταδρομέας στην Κύπρο, ο Γεώργιος Χατζημιχελάκης τραυματίστηκε υπερασπιζόμενος ηρωϊκά το αεροδρόμιο της Λευκωσίας από τους Τούρκους εισβολείς. Η ηρωική συμμετοχή του στην υπεράσπιση του αεροδρομίου της Λευκωσίας υπήρξε κομβικής σημασίας καθώς απετράπη η κατάληψη και κατοχή του στρατηγικής σημασίας αεροδρομίου από τις δυνάμεις του Αττίλα.

Ο πρέσβης Γεώργιος Χατζημιχελάκης εισήλθε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1981 και υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, στις Πρεσβείες της Ελλάδας στη Λευκωσία, στην Καμπέρα και στο Κάιρο, ενώ υπήρξε, επίσης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη. Διετέλεσε Πρέσβης της Ελλάδας στη Γεωργία  (2008-2011), στη Λετονία (2012-2016) και από τον Ιανουάριο του 2016 υπηρέτησε εκ νέου ως Πρέσβης της Ελλάδας στη Γεωργία.