Επεισόδια και προσαγωγές τη νύχτα στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο

Επεισόδια και προσαγωγές τη νύχτα στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη Χίο και ειδικότερα στον καταυλισμό της Σούδας που βρίσκεται στο Κάστρο με πρωταγωνιστές ομάδα Αλγερινών, οι οποίοι έπειτα από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ άρχισαν να πετάνε πέτρες και να σπάνε διάφορα αντικείμενα ανεξέλεγκτα.

Μάλιστα κάποια στιγμή ομάδα μεταναστών έσπασε το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σημείο.

Οικογένειες μεταναστών από τη Σούδα με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια ζήτησαν να μεταφερθούν και μετακινήθηκαν σε άλλους καταυλισμούς.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερις μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών ενώ για να αποκατασταθεί η τάξη χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 15 ατόμων που έχουν απομονωθεί από το σύνολο των μεταναστών.

Ο δήμος Χίου σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ξεκινήσει τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών έτσι ώστε να κλείσει ο καταυλισμός του ΔΗΠΕΘΕ όπου φιλοξενούνται περίπου 180 άτομα. Υπολογίζεται ότι περίπου 100 άτομα από τους άλλους καταυλισμούς στη Χίο θα μεταφερθούν στην Αθήνα έχοντας ήδη λάβει την πρώτη έγκριση στην αίτηση ασύλου.

Στη Χίο έφτασαν χθες 123 άτομα ενώ συνολικά παραμένουν 3.792 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι συνολικές αφίξεις στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου έφτασαν χθες τις 241, αυξάνοντας το σύνολο των εγκλωβισμένων σε 13.983.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή