ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανανεώθηκε η συνεργασία μεταξύ Αρχιεπισκοπής και Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων

ieronymos-thumb-large

Η ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ως προέδρου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων, Θεοδώρου Τρύφωνος, υπεγράφη σήμερα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με στόχο τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων σε συνανθρώπους μας που βιώνουν δυσκολίες.

«Ανανεώνουμε τη συνεργασία μας για να κάνουμε ένα έργο αγάπης», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και ευχαρίστησε την ΠΕΦ, που «γενναιόδωρα μας βοηθούν και μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και στα αιτήματα ανθρώπων που χρειάζονται φάρμακα. Ευχόμαστε να έχουμε μια καλή συνεργασία και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, ώστε να μη χρειαστούν άλλες τέτοιες ενέργειες», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε: «Θεωρούμε πολύ σημαντικό, αυτήν την εποχή, να συνδράμουμε με τις όποιες δυνάμεις μας και εμείς στην κάλυψη των αναγκών των ευπαθών ομάδων, μέσω της συνεργασίας μας με την Εκκλησία».

Σήμερα, λειτουργούν δύο Κοινωνικά Φαρμακεία που υποστηρίζουν τους Δήμους, τα οποία ανήκουν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Στην οδό Απόλλωνος 36, στο κέντρο της Αθήνας και στον Δήμο Χαλανδρίου, στην οδό Στρ. Παπάγου 7 και Αριστοφάνους.

(πηγή ΑΠΕ -ΜΠΕ)