Κινητοποιήσεις και διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Βουλή

Κινητοποιήσεις και διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Βουλή

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 6ωρη στάση εργασίας από τις 8:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή προχωρούν τα σωματεία στο ΕΚΑΒ. Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις» υπάρχει τροπολογία που προβλέπει το ξεπούλημα των επίγειων και εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικές εταιρείες.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους υποστηρίζουν ότι: «Η συγκεκριμένη τροπολογία αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην θεσμοθέτηση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ με μισθωμένα ασθενοφόρα ή και μισθωμένο προσωπικό από ιδιωτικές εταιρείες. Η αναφορά στο κείμενο περί «δυνατότητας σύναψης συμβάσεων με αεροπορικές και άλλες εταιρείες μεταφοράς για μίσθωση μέσων, στην περίπτωση που τα μέσα του υπουργείου Υγείας δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του» γίνεται, όπως αναφέρουν, σκοπίμως και προς συγκάλυψη του πραγματικού σκοπού που εξυπηρετεί η τροπολογία που είναι αποκλειστικά και μόνο η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου του ΕΚΑΒ με ιδιωτικά ασθενοφόρα και η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. […] Το επόμενο βήμα θα είναι η ενοικίαση εργαζομένων για την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας και επείγουσας ιατρικής βοήθειας».

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία ενώ μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η συνέχιση της συνεργασίας με τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, η επισκευή και συντήρηση των τριών ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, ώστε να τεθούν το συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία των πολιτών και η απόκτηση από το ΕΚΑΒ του δικού του στόλου πτητικών μέσων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή