ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν θεωρεί ασελγείς τις πράξεις του ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης

dikasthrio-thumb-large--2

 Αμετανόητος και δίχως ίχνος ντροπής εμφανίσθηκε για μία ακόμα φορά, σήμερα το πρωί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιά, ο 52χρονος σήμερα Νίκος Σειραγάκης, για τις αποτρόπαιες πράξεις του σε βάρος δεκάδων παιδιών του Ρεθύμνου.

Μάλιστα η έδρα υποχρεώθηκε να μην του επιτρέψει το «παραλήρημα», μιας και η απολογία του αναμένεται ως είθισται στο τέλος της διαδικασίας.

Ο Σειραγάκης μεταφέρθηκε γύρω στις 9 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά, όπου ξεκίνησε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, αφού ο ίδιος μετά την πρωτόδικη απόφαση είχε ασκήσει έφεση.

Ο καταδικασμένος πρωτόδικα σε πραγματική ποινή 401 ετών για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών, κλήθηκε από την πρόεδρο του Δικαστηρίου να αιτιολογήσει την απόφαση του να καταθέσει έφεση.

Για μία ακόμα φορά «τήρησε» την αρχική του υπερασπιστική του γραμμή, λέγοντας πως δεν θεωρεί ασελγείς τις πράξεις του σε βάρος των παιδιών , ενώ κατήγγειλε πως «ζει σε φρικτές συνθήκες κράτησης».

Εξακολούθησε μάλιστα να ισχυρίζεται ότι υπήρξε μέλος της διαδικασίας, ενός “κώδικα” που προϋπήρχε μεταξύ των παιδιών.

Κατά την έναρξη της δίκης, το δικαστήριο – μετά από αίτημα και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής – αποφάσισε και πάλι, για λόγους προστασίας των ανηλίκων, να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών και έτσι μετά την ανάγνωση της λίστας των μαρτύρων, όλοι πλην των δικηγόρων και του κατηγορουμένου αποχώρησαν από την αίθουσα.

Οι δικηγόροι, αλλά και οι μάρτυρες, κάποιοι εκ των οποίων δεν έχουν παρουσιαστεί για λόγους υγείας, ζήτησαν από το δικαστήριο να προχωρήσει σε ένα προγραμματισμό των δικασίμων, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν την παρουσία τους στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά.

Πάντως, η έδρα ζήτησε την άμεση κλήτευση των μαρτύρων, η παρουσία των οποίων είναι καθοριστική για την εξέλιξη της δίκης. Έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 18 μάρτυρες, εκ των οποίων πολλοί είναι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, που συμμετείχαν στις έρευνες για την αποκάλυψης της δράσης του Σειραγάκη.

Ο παιδεραστής λογοδοτεί για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια για τις αποτρόπαιες πράξεις του σε βάρος δεκάδων παιδιών, που κακοποίησε σεξουαλικά επί πολλά χρόνια.

Η δράση του αποκαλύφθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 2011, όταν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μέσα στο σπίτι του να ασελγεί σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής εφόδου της αστυνομίας.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, που είχε θέσει υπό στενή παρακολούθηση τον Σειραγάκη, όταν πια είχε στα χέρια της καταγγελίες γονέων παιδιών, που αποκάλυπταν τη δράση του παιδεραστή.

Από τον Δεκέμβριο του 2011 παραμένει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης, ενώ στις 16 Μαΐου του 2013 καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά σε πραγματική ποινή κάθειρξης 401 ετών, η οποία με τη συγχώνευση κατέληξε στα 220 χρόνια.

Ο Σειραγάκης είχε εμφανιστεί και στο δικαστήριο του 2013 προκλητικός και αμετανόητος, χωρίς να ζητήσει συγνώμη από τα θύματά του και υποστηρίζοντας με θράσος ότι τα παιδιά τον «παρέσυραν» σε μία διαδικασία – εκείνη της λογικής της μύησης των “ρούκις” όπως ο ίδιος την ονόμαζε – που είχαν ήδη ξεκινήσει μεταξύ τους.