Γνώριζε από τον Νοέμβριο του 2015 ο υπουργός Δικαιοσύνης

Γνώριζε από τον Νοέμβριο του 2015 ο υπουργός Δικαιοσύνης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιαδήποτε μεταβολή του ορίου ηλικίας ως προς τη συνταξιοδότηση των δικαστικών λειτουργών «δεν είναι δυνατή», καθώς υπάρχουν ρητοί συνταγματικοί περιορισμοί, δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος, κλείνοντας τη συζήτηση που άρχισε με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων στο μέγαρο Μαξίμου. Το θέμα έθεσε στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου με ερώτησή του ο βουλευτής του Ποταμιού Ι. Φωτήλας. «Η διάταξη του Συντάγματος είναι καθαρή και νομίζω ότι δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε μεταβολή του ορίου ηλικίας στα πλαίσια του ισχύοντος Συντάγματος. Εχω καταλάβει τις σκέψεις για συζήτηση του θέματος ότι αφορούν μια συνταγματική αναθεώρηση, η οποία υπάρχει πλέον στον ορίζοντα», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Νωρίτερα, και με αφορμή πρόσκληση του κ. Χρ. Κατσώτη (ΚΚΕ) να σχολιάσει απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου επί συνδικαλιστικού θέματος, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως επιθυμεί να αποφύγει οποιαδήποτε δήλωση που θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Αμέσως μετά, με αφορμή επισήμανση του κ. Α. Λοβέρδου για τις εξελίξεις περί το πρόσωπο αντιπροέδρου του ΣτΕ, ο υπουργός ανέφερε: «Η υπόθεση είχε τεθεί υπόψη μου και επισήμως από δικαστική αρχή τον Νοέμβριο του 2015. Οταν όμως δημοσιοποιήθηκε το θέμα από πολλές πλευρές, και από βουλευτή και από αρθρογραφία που δεν στηριζόταν αποκλειστικά στο θέμα, τότε ούτε υπήρχε θέμα αποφυγής ενός σκανδάλου στη Δικαιοσύνη. Και έκανα μία κίνηση η οποία μου ήταν δύσκολη. Είχα υποχρέωση να ενεργήσω όχι με βάση τη σκοπιμότητα πότε είναι κατάλληλος χρόνος, αλλά με βάση τη νομιμότητα». Εντονη ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. που κατηγόρησε τον υπουργό ότι ενήργησε βάσει συνολικού κυβερνητικού σχεδιασμού, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τους Ελληνες δικαστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή