ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάρτυρες στη δίκη Γιακουμάκη αμφισβητούν τις κατηγορίες για εκφοβισμό

martyres-sti-diki-giakoymaki-amfisvitoyn-tis-katigories-gia-ekfovismo-2157507

Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ένας σπουδαστής που φοίτησε στη Γαλακτοκομική Σχολή την ίδια περίοδο με τον 20χρονο, καθώς και η υπεύθυνη της εταιρείας που είχε αναλάβει τη φύλαξη της Σχολής, εξετάστηκαν χθες στη δίκη για την υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη είπε πως ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί περιστατικό βίας σε βάρος του 20χρονου και πως άλλοι σπουδαστές του είχαν πει ότι τις ημέρες των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κάποιοι Κρητικοί δημιούργησαν δύο φορές πρόβλημα στον άτυχο νέο. Στις ερωτήσεις της έδρας, αλλά και του συνηγόρου υπεράσπισης του διευθυντή, Αλέξη Κούγια, ο μάρτυρας είπε πως ο Βαγγέλης ποτέ δεν του μίλησε για τον λόγο που άλλαξε δωμάτιο, τον Μάρτιο του 2014, ενώ, όπως ανέφερε, ήταν κλειστός στον εαυτό του.

Η υπεύθυνη της εταιρείας φύλαξης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι υπήρχε ένα τετράδιο συμβάντων όπου οι φύλακες της κάθε βάρδιας έγραφαν ό,τι συμβαίνει στη Σχολή κάθε 24ωρο και ότι στη συνέχεια, το πρωί, λάμβαναν γνώση οι καθηγητές και ο διευθυντής. Μάλιστα, κατέθεσε πως στην αντίληψή της δεν είχε πέσει κάτι σε βάρος του σπουδαστή, αλλά ούτε και οι υπάλληλοί της είχαν αντιμετωπίσει ή αντιληφθεί κάποιο συμβάν. Η μάρτυρας επίσης κατέθεσε ότι τον Μάρτιο του 2014 ο διευθυντής της Σχολής την κάλεσε να συμμετέχει σε σύσκεψη, με αφορμή τις φήμες που υπήρχαν για προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι Κρητικοί στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και της συνέστησε καλύτερη επιτήρηση και φύλαξη στον χώρο.

Ο συνήγορος του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι από τη μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης κανένας από τους μάρτυρες που έχουν εξεταστεί δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένο περιστατικό βίας σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη, να το έχει δει και να το έχει περιγράψει.