ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Αλέξανδρος Τουρκολιάς

toysrkolias-thumb-large

Απεβίωσε το πρωί της Κυριακής, μετά από πολύμηνη νοσηλεία, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο στις αρχές Απριλίου του 2015.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, ήταν έγγαμος και είχε δύο κόρες. Κατείχε Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση ναυτιλιακών εταιρειών, στις ναυτιλιακές ασφαλίσεις και στο ναυτιλιακό δίκαιο. Ηταν κάτοχος MA in Shipping Economics, του Πανεπιστημίου Wales της Μεγάλης Βρετανίας.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως υπάλληλος ναυτιλιακών χορηγήσεων στην Bank of America το 1977. Μετετέθη στο Λονδίνο ως Αντιπρόεδρος υπεύθυνος για τις πιστοδοτήσεις Λονδίνου, Μόντε Κάρλο και Γενεύης.

Επέστρεψε στον Πειραιά ως επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακών Πιστοδοτήσεων και αποχώρησε από την Bank of America το 1988 για να αναλάβει την θέση του Βοηθού Γενικού Διευθυντή για την Ελλάδα, στην Τράπεζα NOVA SCOTIA.

Στο χώρο της Εθνικής Τράπεζας εισήλθε το 1997 ως Διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών. Το 2002 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών και το 2004 του ανατέθηκαν καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής.

Στη συνέχεια το 2010 ανέλαβε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ και μετά, το 2012, διευθύνων σύμβουλος, θέση που διατήρησε ως το 2015.