Να μην απαγγελθούν κατηγορίες εισηγείται ο εισαγγελέας για τον Ανδρέα Γεωργίου

Να μην απαγγελθούν κατηγορίες εισηγείται ο εισαγγελέας για τον Ανδρέα Γεωργίου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας.

Η δικογραφία είχε επιστρέψει στα χέρια του  εισαγγελικού λειτουργού ύστερα από αναίρεση που είχε  γίνει από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου , που είχε δεχτεί  την αναίρεση  που είχε ασκήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου. Μετά την αναίρεση  της απαλλακτικής απόφασης (βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών) ο φάκελος για την υπόθεση επέστρεψε ,όπως απαιτεί ο νόμος, για νέα  κρίση στο Συμβούλιο Εφετών, ειδικά σε ότι αφορά την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης για την οποία είχε απαλλαγεί ο Ανδρέας Γεωργίου ενώ είχε παραπεμφθεί σε δίκη μόνον για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Η κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ συνδέεται με το γεγονός που είχε αποδοθεί στον ίδιο, της αλλοίωσης του ελλείμματος  για το 2009 με αποτέλεσμα – αυτή ήταν η μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του- να διογκωθεί το έλλειμμα και να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας στα πρώτα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής δηλαδή στα μνημόνια.

Ο εισαγγελικός λειτουργός Ιωάννης Κούτρας αποτιμώντας – για δεύτερη φορά-  όλα τα στοιχεία του φακέλου κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα που είχε καταλήξει και το Συμβούλιο Εφετών, ότι δηλαδή δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες κατά του Ανδρέα Γεωργίου και ως εκ τούτου δεν πρέπει να γίνει σε βάρος του κατηγορία για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, ότι δηλαδή προέβη σε αλλοίωση του ελλείμματος. Πάντως για την υπόθεση αυτή τον τελευταίο λόγο θα έχει ως είθισται το Συμβούλιο Εφετών προς το οποίο και απευθύνεται η πρόταση του εισαγγελέως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT