ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκληση από οικογένεια Έλληνα που κρατείται στο Ιράν

ekklisi-apo-oikogeneia-ellina-poy-krateitai-sto-iran-2161480

Διπλωματικό θρίλερ με ελληνικό ενδιαφέρον βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στο Ιράν, καθώς έλληνας βρίσκεται σε ιδιότυπο καθεστώς κράτησης μετά από δικαστική διένεξή του με τις αρχές της Τεχεράνης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της οικογένειάς του διευκρινίζουν ότι ο Δημήτρης Κάμπης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, σε επίσημη επίσκεψή του στην Τεχεράνη στις 20.7.2016 συνελήφθη από τις ιρανικές αρχές κατηγορούμενος για αδικήματα, που δεν είχε διαπράξει και για τα οποία ουδέποτε μέχρι την άφιξή του στην Τεχεράνη είχε ενημερωθεί.

«Με πίστη στην αθωότητά του υποβλήθηκε αγόγγυστα στην δικαστική δοκιμασία και αθωώθηκε από κάθε κατηγορία, όπως έχει ήδη ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία της Τεχεράνης» αναφέρουν τα μέλη της οικογένειας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται ακόμα τα ακόλουθα: «Οι ιρανικές αρχές μέχρι σήμερα δεν του επιστρέφουν το διαβατήριό του ως όφειλαν για να επιστρέψει στην Ελλάδα μολονότι η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο και απόλυτο κίνδυνο. Κατά την διάρκεια της δικαστικής εμπλοκής του υπέστη τέσσερα καρδιολογικά επεισόδια, για τα οποία νοσηλεύθηκε επί πολλές ημέρες σε νοσοκομεία της Τεχεράνης, υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση λόγω διάρρηξης της χοληδόχου κύστης , και πρέπει να υποβληθεί αμέσως σε εγχείρηση ανοικτής καρδιά».

Η οικογένειά του κάνει έκκληση στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό των Εξωτερικών να ασχοληθούν με το θέμα σήμερα, αύριο, όπως γνωρίζουν θα είναι αργά για την ζωή του.