Ανάκριση υπόπτου για τη δολοφονία 20χρονου σπουδαστή τον Μάιο

Ανάκριση υπόπτου για τη δολοφονία 20χρονου σπουδαστή τον Μάιο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας νεαρός Eλληνας προσήχθη το απόγευμα της Τετάρτης και κρατείται στα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 20χρονου σπουδαστή Θοδωρή Γαλαζούλα, τον περασμένο Μάιο στην Αττική. Τα ευρήματα που προέκυψαν από την άρση απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του θύματος, καθώς επίσης και τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στους κάλυκες που βρέθηκαν δίπλα στο άψυχο σώμα του 20χρονου σπουδαστή, καθιστούν τον 22χρονο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτο για τον φόνο του Γαλαζούλα.

Ο συγκεκριμένος νεαρός ήταν ανάμεσα στα δεκάδες άτομα που στο πλαίσιο της διερεύνησης της άγριας δολοφονίας κλήθηκαν να καταθέσουν στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ. Εξάλλου, διαπιστώθηκαν επικοινωνίες του με το θύμα το «επίμαχο» χρονικό διάστημα, πριν από την εξαφάνισή του το μεσημέρι της 8ης Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορμή για τη δολοφονία του νεαρού σπουδαστή ήταν διαφορές του με τον δράστη για υπόθεση διακίνησης ινδικής κάνναβης. Συγκεκριμένα, ένα από τα σενάρια που ερευνώνται είναι ο φερόμενος ως δράστης να δολοφόνησε τον 20χρονο θεωρώντας ότι ο τελευταίος τον αδίκησε σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βαλλιστικές εξετάσεις σε όπλο, που βρέθηκε σε χώρο που έχει συσχετιστεί με τον ύποπτο, φαίνεται να το «ταυτοποιούν» με τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Ο 22χρονος προσήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία του αρμόδιου τμήματος της Ασφάλειας Αττικής, και συνελήφθη για κατοχή μικροποσότητας ινδικής κάνναβης. Οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα για την υπόθεση των ναρκωτικών και επέστρεψε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να συνεχιστεί η ανάκρισή του για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

Ο νεαρός φαίνεται να τηρεί αρνητική στάση, ωστόσο ανεξάρτητα από το αν ομολογήσει ή όχι, θα οδηγηθεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο 20χρονος έμενε στα Γλυκά Νερά και το πτώμα του είχε βρεθεί σε θαμνώδη έκταση στην περιοχή του Αγίου Πέτρου Πεντέλης. Τα ίχνη του άτυχου νεαρού είχαν χαθεί στις 8 Μαΐου και η εξαφάνισή του είχε καταγγελθεί δύο ημέρες αργότερα, στις 10 Μαΐου στο Α.Τ. Γλυκών Νερών. Δέκα μέρες αργότερα, το πτώμα του είχε εντοπίσει σε προχωρημένη σήψη περιπατητής και είχε ειδοποιήσει αστυνομία και ΕΚΑΒ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή