ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίτημα φορέων της Ροδόπης για την αεροπορική μεταφορά μαθητών, που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση

sxoleio_adeiataksi1-thumb-large--2

Έκτακτη συνάντηση των συναρμόδιων φορέων της Ροδόπης για την ομαλή αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε με τις μαθήτριες και τους μαθητές του 3ου Λυκείου Κομοτηνής που δηλητηριάστηκαν από άγνωστη έως στιμής αιτία -και νοσηλεύονται- κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκπαιδευτικής εκδρομής τους στην Αθήνα, συγκάλεσε στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.

Ύστερα από απανωτές τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τους διοικητές των νοσοκομείων της πρωτεύουσας, όπου νοσηλεύονται οι μαθήτριες και οι μαθητές από τη Ροδόπη, κρίθηκε ορθό να κατατεθεί αίτημα στην πολιτεία μέσω του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου τα παιδιά να αντιμετωπιστούν ως περιστατικό έκτακτης ανάγκης και να επιστρέψουν αεροπορικώς το συντομότερο δυνατό στα σπίτια τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία επιστροφής οδικώς, όπως σημειώνει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. 

«Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας, ζητήματα όπως αυτό να μας ενώνουν, με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους. Η συλλογικότητα και ο συντονισμός της προσπάθειας για να επιστρέψουν τα παιδιά με ασφάλεια στα σπίτια τους και να αντιμετωπιστούν ενιαία, είτε νόσησαν και νοσηλεύτηκαν είτε όχι, είναι προτεραιότητά μας» δήλωσε ο κ. Τσαλικίδης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και Μουσταφά Μουσταφά, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, Παναγιώτης Κεραμάρης, η διευθύντρια Β΄βάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαριγούλα Κοσμίδου, η ιδιοκτήτρια του τουριστικού πρακτορείου που είχε την ευθύνη μεταφοράς των μαθητών στην Αθήνα, Χριστίνα Βεργίδου, ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Κομοτηνής και πολλοί γονείς.
Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή το απόγευμα νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία Γ. Γεννηματάς 39 άτομα, 22 στο Ιπποκράτειο, 4 στο Σισμανόγλειο και 4 στον Ευαγγελισμό, όλοι μαθητές του 3ου Λυκείου Κομοτηνής.

Για σήμερα προγραμματίζεται η μεταφορά στην Κομοτηνή με αεροπλάνο 50 έως 55 μαθητών που καλύπτονται από την ασφάλεια του ταξιδιού και βρίσκονται εκτός νοσοκομείων αυτή την στιγμή, ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για τους υπόλοιπους μαθητές που υπολογίζονται σε 35 έως 38, δεν έχουν πάρει εξιτήριο και δεν υπάρχει ακόμη εικόνα για την ημερομηνία εξόδου τους από τα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται.
Για το θέμα έχει ήδη διατάξει έρευνα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος.