ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην κουβανική Πρεσβεία

episkepsi-antiprosopeias-toy-syriza-stin-koyvaniki-presveia-2163696

Την Πρεσβεία της Κούβας επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Πάνο Ρήγα, Γραμματέα της ΚΕ, και Γιάννη Μπουρνού, μέλος της Π.Γ., και υπεύθυνου του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν στο βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο και είχαν ιδιαίτερη συνομιλία με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες.

«Αποχαιρετούμε ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης, που ενέπνευσε τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη με προοπτική το σοσιαλισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πάνος Ρήγας, ενώ στο δικό του συλλυπητήριο μήνυμα, ο Γιάννης Μπουρνούς έγραψε:

«Θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά»: Έτσι τελειώνει ένα σημαδιακό, ελληνικό επαναστατικό τραγούδι.

Ο Φιντέλ λευτέρωσε την πατρίδα του και μετά γέννησε εκατομμύρια "μικρούς Φιντέλ", που, με το όπλο, τη σημαία, το στηθοσκόπιο, την κιμωλία στο χέρι έδωσαν τα πάντα για την πανανθρώπινη λευτεριά. Του χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ!»"