Μπορείς και συ να μισήσεις τις γιορτές- ιδού οι λόγοι!

Μπορείς και συ να μισήσεις τις γιορτές- ιδού οι λόγοι!

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναποδιά της τελευταίας στιγμής- τρέχεις να προλάβεις το σουπερμάρκετ ανοικτό για το βραδινό τραπέζι. Και εκείνη η θεία που δεν αντέχεις καθόλου και αναρωτιέσαι γιατί έπρεπε να την καλέσουν στο ρεβεγιόν. Τα Χριστούγεννα μπορούν να σου «διαλύσουν» τα νεύρα. Πώς να εξηγήσεις σε όλους τους χαρωπούς φίλους σου που θέλουν να στολίσουν τη μελαγχολία που σε πιάνει! Μπορεί να σε λένε γκρινιάρη, αλλά εσύ ξέρεις ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μισείς τις γιορτές. Εμείς συμμεριζόμαστε τα εορταστικά σου βάσανα και με αφορμή αυτά, βρήκαμε τις 3 + 1 αφορμές ανυπομονησίας για το τέλος των γιορτών.

1. Ο συνωστισμός στα μαγαζιά: Μα πού πάνε όλοι αυτοί; Ας είμαστε ειλικρινείς. Το έχουμε σκεφτεί κάθε φορά που βγαίνουμε στην εορταστική αγορά. Σπρωξιές, άγριες ματιές όταν σου πατούν το πόδι και αυτό το τζιν δεν έχει νούμερα. «Συγγνώμη, έχει τελειώσει», λέει απολογητικά η πωλήτρια, καθώς ο γιος σου «χτυπιέται» για το τελευταίο παιχνίδι, που είδε στην τηλεόραση. Τι να κάνεις κι εσύ, όμως; Τα ψώνια πρέπει να γίνουν, όσο κι αν αγκομαχάς.΄

2. Το σόι: Έχεις να τους δεις δέκα χρόνια και… πολύ καλά κάνεις. Δεν έχετε τίποτα κοινό, με δυσκολία θυμάσαι το όνομα της δεύτερης ξαδέρφης σου, που πάντα ήταν η αγαπημένη της γιαγιάς σου. Δεν μπορείς, επίσης να καταλάβεις γιατί τα προσωπικά σου πρέπει να είναι το βασικό θέμα συζήτησης και η μεγαλύτερη «αποτυχία» σου. Και ας μη σχολιάσουμε αυτούς τους δύο θείους του πατέρα σου, που πάντα τσακώνονται για την πολιτική και εκείνο το χωράφι στην Πελοπόννησο. Όχι, απλά μισείς το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το απεχθάνεσαι και σε κουράζει. Ε, δικαιωματικά!

3. Το πνεύμα των Χριστουγέννων: Το ποιο; Γκρινιάρης, κυνικός, αναίσθητος λένε φίλοι και γνωστοί. Φυσικά, εσύ δεν πτοείσαι. Δεν αισθάνεσαι κανένα πνεύμα των Χριστουγέννων. Εκτός αν εννοούν τα πέντε κιλά που πήρες από τα μελομακάρονα. Ή το «στόλισμα» που έκανες στα… παιδάκια που ήρθαν να πουν τα κάλαντα στις οκτώ το πρωί για να προλάβουν τους ανταγωνιστές τους. Μα γιατί είναι όλοι τόσο ενθουσιασμένοι τέλος πάντων;!

4. Όλα πάνε στραβά: Ο φούρνος χάλασε, ενώ μαγείρευες. Όλοι έχουν τα νεύρα τους και ψάχνουν λόγους για να εκνευρίσουν κι εσένα. Το αυτοκίνητο έκανε μισή ώρα να πάρει μπρος πριν τη βραδινή έξοδο. Τα λαμπάκια του δέντρου προκάλεσαν γενικό βραχυκύκλωμα και ψάχνεις παντού ηλεκτρολόγο, αλλά δε βρίσκεις. Μα, βέβαια! Αφού είναι γιορτές. Όταν όλα πηγαίνουν κατά διαόλου, ξέρεις ότι είναι Χριστούγεννα!

Εμείς, πάντως είμαστε στο πλευρό σου. Εάν μισείς τις γιορτές σου δίνουμε δίκιο! Αλλά το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να σε λένε μίζερο. Γι' αυτό σου υπενθυμίζουμε εκείνες τις μικρές στιγμές, που σε έκαναν να νιώσεις ότι οι γιορτές πραγματικά σε φέρνουν πιο κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους και σου χαρίζουν όμορφες αναμνήσεις για πολλά χρόνια. Από τα φαγητά της γιαγιάς των παιδικών σου χρόνων μέχρι εκείνο το τριήμερο στα Καλάβρυτα με κάποιον που αγαπάς πολύ, πάντα υπάρχουν λόγοι για να ανυπομονείς και συ κρυφά για τα Χριστούγεννα… δε θα το πούμε σε κανέναν!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή