Οι νέοι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά διαφθοράς

Οι νέοι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά διαφθοράς

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ύπαρξη πολιτικής βούλησης για πάταξη της διαφθοράς, αλλά και η σημασία της συμμετοχής των νέων στο όλο εγχείρημα τονίστηκαν χθες σε εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, με θέμα «Παίζω τίμια. Οι νέοι αλλάζουν το παιχνίδι».

Σε μήνυμα που απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε την προσωπική του στήριξη σε κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση δράσεων που αφορούν τη νεολαία, επισημαίνοντας ότι «πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή ενισχύουν σημαντικά τη συνολικότερη μάχη που δίνουν η κυβέρνηση και η κοινωνία κατά της διαφθοράς».

Τη σημασία αλλαγής νοοτροπίας προκειμένου να παταχθεί η διαφορά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. «Ο μόνος τρόπος για να θανατώσεις το θηρίο αυτό που απομυζά τον ελληνικό λαό είναι να καυτηριάσεις κάθε κομμένο κεφάλι, όπως ο μυθικός Ηρακλής. Στην προκειμένη περίπτωση καυτηριασμός είναι η αλλαγή νοοτροπίας, ώστε να μην υπάρχει έδαφος πρόσφορο για τη διαφθορά και τη σήψη. Ποιος μπορεί όμως καλύτερα να αλλάξει το παιχνίδι εκτός από τους νέους;».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας κατά της Διαφθοράς Κώστας Χρήστου επεσήμανε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς. «Οσες φυλακές και αν χτίσουμε, όσους κακούς και αν κλείσουμε μέσα, το πρόβλημα της διαφθοράς δεν λύνεται μόνο μέσα από το ποινικό-κατασταλτικό σύστημα. Σαν κυβέρνηση, οφείλουμε να παρέμβουμε στο επίπεδο της πρόληψης. Πρόληψη υπό την έννοια της ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς. Η νέα γενιά οφείλει να εκφράσει την άποψή της, γιατί οι νέοι θα αλλάξουν το παιχνίδι. Η νέα γενιά οφείλει να εκφράσει την άποψή της χωρίς φόβο».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην γ.γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και νυν υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος παρέλαβε τιμητική πλακέτα για το έργο του. «Η πιο σημαντική παρέμβαση είστε εσείς», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές του 2ου και 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου που παρακολούθησαν την εκδήλωση. «Δεν πρέπει να δεχθείτε να σας βάλουν σε τσουβάλια. Δεν πρέπει να δεχθείτε να σας κατηγοριοποιήσουν από τώρα. Δεν πρέπει να δεχθείτε να παίξετε με τους κανόνες του λάθους που κληρονομήσαμε εμείς», κατέληξε ο κ. Βασιλειάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή