Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με… ταξί

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με… ταξί

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι και ταξί χρησιμοποιούσαν τα μέλη κυκλώματος για να μεταφέρουν ναρκωτικά στον άξονα Ιωαννίνων – Αθήνας. Στη σύλληψη δέκα ατόμων με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη και κοκαΐνη προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Επειτα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και έρευνες σε διαμερίσματα στην Αττική και στα Iωάννινα, κατασχέθηκαν 173 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 277 γραμμάρια κοκαΐνης, καθώς και χρηματικό ποσό άνω των 70.000 ευρώ.

Παράλληλα, ερευνάται, σύμφωνα με την αστυνομία, η εμπλοκή των συλληφθέντων σε άλλες 113 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών σε περιοχές της Αττικής και της Φθιώτιδας.

Ως μέλη της ίδιας ομάδας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι άλλα δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας, ηλικίας 41 ετών, θεωρείται αρχηγικό στέλεχος και διαμένει μόνιμα στην Αλβανία. Ο άλλος, ηλικίας 29 ετών, είχε συλληφθεί στο ύψος της Μάνδρας, στις 28 Νοεμβρίου 2016, μεταφέροντας σε νοικιασμένο αυτοκίνητο 90 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Σε έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια κατασχέθηκαν επιπλέον 43 κιλά κάνναβης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διακινητές ναρκωτικών επιλέγουν ταξί ως οχήματα μεταφοράς. Τον περασμένο Οκτώβριο, η ΕΛ.ΑΣ. είχε συλλάβει στην Αθήνα άλλους δύο δράστες που έκρυβαν ναρκωτικά σε ταξί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή