Κοινωνικοί λειτουργοί ελέγχουν την οικογένεια της Ρούπα

Κοινωνικοί λειτουργοί ελέγχουν την οικογένεια της Ρούπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kοινωνικοί λειτουργοί βρέθηκαν το Σάββατο στο σπίτι της οικογένειας της Πόλας Ρούπα στην Καλαμάτα, όπου ζουν η μητέρα και η αδελφή της προκειμένου, όπως προβλέπει η διαδικασία, να ελέγξουν εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να τους επιτραπεί να παραλάβουν το παιδί.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.  Εκκρεμεί η πραγματογνωμοσύνη/γνωμάτευση ψυχιάτρου – που είναι επικεφαλής της ψυχιατρικής κλινικής του Παίδων όπου φιλοξενείται ο 6χρονος, ούτως ώστε να επιτραπεί στους συγγενείς να παραλάβουν τον ανήλικο.

Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία που ωστόσο προκαλεί καθυστέρηση.

Από την πλευρά τους οι συγγενείς της Ρούπας και ο συνήγορος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, πιέζουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός της ημέρας. 

Η καταδικασμένη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, βρίσκεται από χθες στα χέρια της αστυνομίας

Το νοσοκομείο Παίδων σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου διευκρινίζει ότι αποσκοπεί στην «ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης της υγείας του, και την επιστροφή του σε ένα σταθερό, ασφαλές και οικείο περιβάλλον», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί ο ανήλικος στους συγγενείς της Ρούπα.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, «το παιδί Β.Λ.Μ.Ρ. ηλικίας 6,5 ετών εισήχθη στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Π.Α. “Η Αγία Σοφία” στις 5/1/2017 με εισαγγελική εντολή, προκειμένου να γίνει παιδιατρική εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το παιδί προσαρμόστηκε ικανοποιητικά, συμμετέχει ευχάριστα στις δραστηριότητες της Κλινικής, έχει καλή επικοινωνία με το προσωπικό και τα άλλα παιδιά και δεν λαμβάνει κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή.

Το παιδί είχε επισκεπτήρια από την μητρική γιαγιά και την μητρική θεία, κατά τα οποία αναγνώρισε με χαρά τις συγγενείς του, και είχε καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση μαζί τους.

Η ιατρική φροντίδα του παιδιού είναι η συνήθης που ακολουθείται σε όλα τα παιδιά που εισάγονται κατόπιν παρόμοιας εισαγγελικής παραγγελίας», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή