Με απειλές η πρώτη ημέρα της δίκης της Πόλας Ρούπα

Με απειλές η πρώτη ημέρα της δίκης της Πόλας Ρούπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την εκτόξευση απειλών, αλλά και με δημόσιες παραδοχές για συνέχιση της δράσης τους, εμφανίστηκαν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για την πολυετή δράση του «Επαναστατικού Αγώνα», ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα που συνελήφθη πρόσφατα. Η Ρούπα, που διέφευγε τη σύλληψη για χρόνια, εμφανίστηκε στο δικαστήριο, δίπλα στον Μαζιώτη, αμετανόητη, δηλώνοντας πως «ο “Επαναστατικός Αγώνας” δεν τελειώνει», ενώ πρόσθεσε πως η θέση της είναι να συνεχίσει την έκνομη δράση της, λέγοντας «εγώ γι’ αυτό ζω και αναπνέω».

Και οι δύο δικάζονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο για τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα», για την οποία σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε καθείρξεις 50 ετών ο καθένας. Η δίκη τους, που άρχισε χθες στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, αναμένεται να διαρκέσει καιρό, όπως άλλωστε είχε συμβεί και με την πρωτόδικη, κατά τη διάρκεια της οποίας έληξε ο χρόνος προσωρινής τους κράτησης και οι δύο εξαφανίστηκαν.

Η Πόλα Ρούπα, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, χθες, εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρή με όσους η ίδια θεωρεί υπευθύνους για τη μεταχείριση του παιδιού τους κατά την πρόσφατη σύλληψή της, ισχυριζόμενη ότι το ανήλικο εγκλείστηκε σε ψυχιατρείο ενώ ήταν υγιές, γεγονός που δεν ισχύει, καθώς δικαστικές και άλλες αρμόδιες αρχές έχουν επίσημα τοποθετηθεί για το θέμα, ενώ η Εισαγγελία Αθηνών έχει αποφασίσει ότι η επιμέλεια του ανηλίκου θα δοθεί στη γιαγιά του (μητέρα της Ρούπα). Τουλάχιστον αίσθηση προκάλεσε στο δικαστήριο η απειλητική αποστροφή της Ρούπα που δήλωσε πως «όποτε και να βγει από τη φυλακή θα ξεριζώσει την καρδιά» εκείνων που κατά τη δική της θέση παραβίασαν τον νόμο σχετικά με το ανήλικο παιδί της. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Νίκος Μαζιώτης δήλωσε συνέχιση της δράσης τους, λέγοντας ότι «δεν ηττηθήκαμε, ο αγώνας συνεχίζεται» και κάνοντας –κι αυτός– λόγο για εγκλεισμό του παιδιού τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή