Μήνυση για έκθεση αστυνομικών σε κίνδυνο

Μήνυση για έκθεση αστυνομικών σε κίνδυνο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνυτήρια αναφορά στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για έκθεση αστυνομικών σε κίνδυνο κατέθεσαν συνδικαλιστές της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Η μήνυση υποβλήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών και αφορά το πρόσφατο περιστατικό ένοπλης τρομοκρατικής επίθεσης κατά διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ζητούν να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για το έγκλημα της έκθεσης και για οποιοδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα προκύψει. «Είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε στη λύση του προβλήματος και να μπει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο. Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας να αποτελούν στόχο εξάσκησης βαλλιστικών δυνατοτήτων του κάθε τρομοκράτη ή εγκληματία που θέλει να βγάλει τα απωθημένα του στον εργαζόμενο αστυνομικό», αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της Ενωσης. Στη μηνυτήρια αναφορά τους, οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει τη χρήση διμοιριών των ΜΑΤ ως στατική δύναμη για τη φύλαξη «ευπαθών στόχων».

Διευκρινίζουν ακόμη ότι το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα 141/1991 ορίζει ότι, όπου δεν υπάρχει αλεξίσφαιρη σκοπιά, η φύλαξη πρέπει υποχρεωτικά να έχει τη μορφή επιτήρησης από αστυνομικούς που βρίσκονται εν κινήσει και περιπολούν με αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες. Αλλιώς διατρέχουν κίνδυνο να γίνουν στόχος. Το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά και για τον τραυματισμό αστυνομικών των ΜΑΤ στη διάρκεια επεισοδίων στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή