Μείωση κόστους αντίρρησης για τους δασικούς χάρτες

Μείωση κόστους αντίρρησης για τους δασικούς χάρτες

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σημαντική μείωση του τέλους υποβολής αντίρρησης για τους δασικούς χάρτες προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η μείωση κυμαίνεται από 7% έως 60%, ανάλογα με την έκταση του οικοπέδου που αφορά. Επίσης δημιουργείται μια νέα κατηγορία, από 5 έως 10 στρέμματα, καθώς αυτή εκτιμάται ότι θα είναι μια σημαντική κατηγορία αντιρρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο δασικός χάρτης αποτυπώνει τον δασικό ή μη χαρακτήρα της έκτασης (και όχι την ιδιοκτησία) και το τέλος αντιρρήσεων καταβάλλεται από όποιον αμφισβητεί το περιεχόμενο του δασικού χάρτη για την ιδιοκτησία του. Από την καταβολή τέλους αντιρρήσεων εξαιρούνται οι περιπτώσεις περιοχών που συμπεριλήφθηκαν στο δασικό χάρτη λόγω μη αποτύπωσης των ρυμοτομικών σχεδίων, οι περιοχές που φαίνονται ως δασικές το 1945, αλλά περιλαμβάνονται σε εποικισμούς (που δεν ελήφθησαν υπόψη) και οι περιοχές με εκκρεμούσες  πράξεις χαρακτηρισμού. 

Οι νέες τιμές των τελών αντίρρησης είναι οι εξής:

Μείωση κόστους αντίρρησης για τους δασικούς χάρτες-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή