Ασύλληπτοι οι δράστες παρά το μπαράζ προσαγωγών μετά την επίθεση στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ

Ασύλληπτοι οι δράστες παρά το μπαράζ προσαγωγών μετά την επίθεση στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της επίθεσης με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου το απόγευμα της Κυριακής. Αμέσως μετά την επίθεση οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μπαράζ ελέγχων και προσαγωγών, οι οποίες όμως δεν σχετίζονταν με το περιστατικό.

Ειδικότερα η αστυνομία προσήγαγε 44 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν 7 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Σημειώνεται ότι από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Οι δύο από τις μολότοφ είχαν στόχο τους άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και στην τζαμαρία των γραφείων.

Τις φωτιές έσβησαν αμέσως οι αστυνομικοί.

Σημειώνεται ότι οι δράστες της επίθεσης, περίπου 30, ήταν μεταμφιεσμένοι με αποκριάτικες στολές, ενώ όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, εμφανίστηκαν από την οδό Πειραιώς και πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί τα γραφεία.

«Η ελληνική κοινωνία και η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσουν στην ανοχή στη βία»

«Η Ελλάδα με πρωθυπουργό Μητσοτάκη θα γίνει Κράτος με νόμο και τάξη» τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου, αλλά και την σημερινή επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χαρακόπουλος καταδίκασε «χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους» όπως είπε, την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατηγόρησε παράλληλα τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι «εσκεμμένα εθελοτυφλούν μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα της ανομίας και της βίας που έχει γίνει καθημερινότητα».

«Η ανοχή απέναντι στη δράση των βανδάλων που σπέρνουν ανενόχλητοι την καταστροφή, είτε στο ‘‘κράτος των Εξαρχείων’’, είτε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δίνει το πράσινο φως για να συνεχίζεται και να διογκώνεται η ανομία» σημείωσε ο κ. Χαρακόπουλος, συμπληρώνοντας: «Ο κ. Τσίπρας κάλεσε, στην ουσία, τον ελληνικό λαό να μην πιστεύει στα μάτια και στα αυτιά του. Κι αυτό γιατί μια Κυβέρνηση ανίκανων και ιδεοληπτικών αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της». Κατά τον αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, «η ελληνική κοινωνία και η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσουν στην ανοχή στη βία και την ανομία, στην οποία όλο και περισσότερο διολισθαίνει η χώρα» και κατέληξε λέγοντας «Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει Κράτος με νόμο και τάξη, με ασφάλεια για όλους τους πολίτες της».

ΑΝΕΛ: Μια καθαρά τραμπουκική και εγκληματική ενέργεια

«Η επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πέρα από τις όποιες υλικές ζημιές να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, ήταν μια καθαρά τραμπούκικη και εγκληματική ενέργεια. Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια δολοφονική ενέργεια πρέπει να επισύρει την απερίφραστη καταδίκη όλου του πολιτικού κόσμου, όπως επίσης είναι αυτονόητο ότι οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν», δήλωσε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, καταλήγοντας «σε κάθε περίπτωση, η Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται ούτε εκβιάζεται από τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες».

Καταδικάζει την επίθεση το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του, καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά επιπλέον αξιοποιούνται για την υπονόμευσή τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή