Κριτική Πατούλη σε Σκουρλέτη για την αλλαγή του Καλλικράτη

Κριτική Πατούλη σε Σκουρλέτη για την αλλαγή του Καλλικράτη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επισήμανση ότι η «Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού βρίσκεται στο στόχαστρο της Κεντρικής Κυβέρνησης», άνοιξε σήμερα τη συνεδρίαση του Δ.Σ.της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης.

Αναφερόμενος στη στάση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, ο οποίος έχει ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα για να «δείξει ότι κάνει διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε ότι «οι μάσκες πέφτουν και ότι ο υπουργός οδηγεί σε μια ολέθρια πορεία την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με τη στάση του και με τις επιλογές του δείχνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η αλλαγή του Καλλικράτη».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προσβλητικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Υπουργός για την Αυτοδιοίκηση και συμπλήρωσε ότι οι δήμαρχοι δεν έχουν προσβάλλει κανένα.

Ο Γ. Πατούλης έκανε γνωστό ότι από την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου ξεκινάνε ενημερωτικές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα (το σχετικό πρόγραμμα επισυνάπτεται). 

Στόχος των συναντήσεων είναι να υπάρξει διάλογος με όλους τους αιρετούς Α’ Βαθμού και να προσδιοριστεί το πλαίσιο των αντιδράσεων που θα πρέπει να διαμορφωθεί απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές που περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ διατύπωσε παράλληλα 10 συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία απαιτούν απαντήσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, ενώ  αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα που καταδεικνύουν ότι η  Αυτοδιοίκηση δέχεται «αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Κεντρική Κυβέρνηση». 

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά η «Κυβέρνηση δεν επιθυμεί το διάλογο, δεν έχει θέσεις και προτάσεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, δεν σέβεται τους αιρετούς εκπροσώπους και τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των αιρετών της Αυτοδιοίκησης».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή