ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρός τραυματισμός γιατρού στο «Ελπίς» – έπεσε στο κενό όταν υποχώρησε η κουπαστή σκάλας

sovaros-traymatismos-giatroy-sto-elpis-amp-8211-epese-sto-keno-otan-ypochorise-i-koypasti-skalas-2179879

Διασωληνωμένος με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση νοσηλεύεται στο Κρατικό Αθηνών ειδικευόμενος γιατρός που έπεσε στο κενό όταν υποχώρησε η κουπαστή σκάλας στο νοσοκομείο Ελπίς όπου εργαζόταν.

Με αφορμή το περιστατικό η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά έστειλε επιστολή προς τον υπουργό υγείας, όπου μεταξύ άλλων κάνει λόγο για αποδεκατισμό των υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ προς τον υπουργό Υγείας «είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός του σοβαρότατου τραυματισμού, εν ώρα εργασίας, ειδικευόμενου στο Νοσοκομείο Ελπίς όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Κρατικό Αθηνών. Ο συνάδελφος έκανε το λάθος να στηριχτεί στην κουπαστή μιας σκάλας, εντός του νοσοκομείου, και η κουπαστή υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση».

Και καταλήγουν από την ΕΙΝΑΠ: «Σοβαρές ευθύνες υπάρχουν για όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και «εξοικονομώντας» αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές. Στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφό μας και την οικογένειά του και του ευχόμαστε επιτυχή και σύντομη ανάρρωση».