ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός ληστειών και… ορθής διαχείρισης των κλεμμένων από Μαζιώτη-Ρούπα

Απολογισμός ληστειών και… ορθής διαχείρισης των κλεμμένων από Μαζιώτη-Ρούπα

Την διάπραξη της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα της Μαλεσίνας επιβεβαιώνουν με δήλωσή τους, που καταχωρήθηκε στα πρακτικά της δίκης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης.

Μέσω αυτής αναφέρουν όλες τις ληστείες και επιθέσεις για τις οποίες ήταν υπεύθυνος ο «Επαναστατικός Αγώνας», ενω αίσθηση προκαλεί και η επιμονή τους να αναφέρουν ότι οι «απαλλοτριώσεις», όπως τις χαρακτηρίζουν, δεν έγιναν για προσωπικό πλουτισμό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ληστεία στην Μαλεσίνα αναφέρουν πως η λεία ήταν 150.000 ευρώ και όχι 180.000 ευρώ,  διευκρινίζεται ότι με τα χρήματα που αποκόμισαν από τις ληστείες «δεν έγινε σπατάλη αλλά σωστή διαχείριση, ενώ όπως τονίζουν πελάτες και υπάλληλοι του καταστήματος ερωτήθηκαν κατά τη ληστεία εάν έχουν χρέη στις τράπεζες για να στηριχτούν οικονομικά με αυτά τα χρήματα». 

Από την άλλη, βέβαια, αναγνωρίζουν ότι «μέρος των κλεμμένων χρημάτων πήγε στην κάλυψη αναγκών της ίδιας της Πόλας Ρούπα, όπως η υγεία, αλλά και του παιδιού τους. Ειδικότερα, ποσό από τα χρήματα αυτά δαπανήθηκε για το ιδιωτικό σχολείο του παιδιού, το οποίο είχε επιλεγεί για λόγους ασφαλείας».