Την ανάγκη μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου Κιλκίς επεσήμανε ο Στ. Κοντονής

Την ανάγκη μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου Κιλκίς επεσήμανε ο Στ. Κοντονής

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη «άμεσης μεταστέγασης» του Ειρηνοδικείου Κιλκίς υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, επισκεπτόμενος την πόλη.

Τον υπουργό συνόδευε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Σάρλης.

«Οι χώροι αυτοί ευτελίζουν τη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και είναι ντροπή για μια πολιτισμένη χώρα» είπε ο υπουργός κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του δικηγορικού συλλόγου της πόλης. Πρόσθεσε ότι ανάλογες είναι οι συνθήκες λειτουργίας και του Πρωτοδικείου. Ο κ. Κοντονής δεσμεύθηκε να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος το συντομότερο δυνατόν και δήλωσε πως διαφαίνεται η δυνατότητα οριστικής λύσης στους επόμενους έξι, επτά μήνες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μελετά τη συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών στο κτίριο του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου. Για το λόγο αυτό ο υπουργός συναντήθηκε εκτάκτως με τον μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, από τον οποίο βρήκε θετική ανταπόκριση.

Εναλλακτικά, εξετάζεται από το ΥΔΔΑΔ η μεταφορά του Ειρηνοδικείου Κιλκίς στο κλειστό εδώ και χρόνια κτίριο της πρώην Εργατικής Εστίας, το οποίο ανήκει στον ΟΑΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή