Χαρδούβελης αποστολέας, Ντάισελμπλουμ αποδέκτης μεταξύ των ονομάτων στα παγιδευμένα πακέτα

Χαρδούβελης αποστολέας, Ντάισελμπλουμ αποδέκτης μεταξύ των ονομάτων στα παγιδευμένα πακέτα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ ύποπτα πακέτα που εκτιμάται ότι είναι παγιδευμένα, σαν τους δύο φακέλους που έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας για τον κ. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, βρέθηκαν σήμερα και κατασχέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεταξύ των αποστολέων των δεμάτων εμφανίζεται το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ένας από τους στόχους – παραλήπτες εμφανίζοταν ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ. Οι αρχές εντόπισαν επίσης αρκετά ονόματα διακεκριμένων καθηγητών πανεπιστημίων και οικονομολόγων.

Τα πακέτα αναγράφουν ως παραλήπτες αξιωματούχους σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και πολυεθνικές εταιρίες.

Οι οκτώ φάκελοι έχουν σταλεί από διάφορα σημεία, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Εκτιμάται ότι αυτοί που εντοπίστηκαν σήμερα, καθυστέρησαν να φτάσουν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, λόγω της περιοχής απ' όπου ταχυδρομήθηκαν, πιθανότατα από εξωτερικά γραμματοκιβώτια, καθώς και λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.

Αυτό, όπως λένε οι αστυνομικοί, ήταν αναμενόμενο, γι' αυτό και υπήρχαν συνεχώς άτομα της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο διαλογής. Τα συγκεκριμένα πακέτα κρίθηκαν ύποπτα από τα ονόματα των αποστολέων και των παραληπτών, γι' αυτό κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά μηχανήματα όπου ερευνώνται.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή