ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα Χανιά συνάντηση μηχανικών Ανατολικής Μεσογείου

sta-chania-synantisi-michanikon-anatolikis-mesogeioy-2182718

Με τη συμμετοχή φοιτητών και αποφοίτων από το Πολυτεχνείο Κρήτης πραγματοποιείται στα Χανιά η Ημέρα Έκθεσης Καριέρας στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από τον  φοιτητικό σύλλογο BEST Chania του Πολυτεχνείου Κρήτης. Μετά την Ημέρα Έκθεσης Καριέρας το τοπικό γραφείο του BEST στα Χανιά φιλοξενεί την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Φοιτητών Μηχανικών Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα, η Ημέρα Έκθεσης Καριέρας δίνει την δυνατότητα σε φοιτητές και απόφοιτους από το Πολυτεχνείο Κρήτης να έρθουν σε επαφή με μεγάλες εταιρίες παρακολουθώντας σχετικές παρουσιάσεις από τους εκπροσώπους τους (εταιρείες, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, πανεπιστήμια), να συμμετέχουν σε workshops αλλά και να παραδώσουν το βιογραφικό τους στις ενδιαφερόμενες εταιρίες.

Επίσης, μερικοί από τους φοιτητές θα έχουν το προνόμιο, αν επιλεχθούν από τους συνεργαζόμενους φορείς, να πραγματοποιήσουν συνέντευξη για μελλοντική πρακτική ή και πρόσληψη. Να σημειωθεί ότι οι συνεργαζόμενοι φορείς θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα βιογραφικά των συμμετεχόντων φοιτητών και αποφοίτων για μελλοντικές προσλήψεις και πρακτικές.

Από την άλλη, έως και τη Δευτέρα 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Φοιτητών Μηχανικών Ανατολικής Μεσογείου στην οποία θα συμμετάσχουν 70 εκπρόσωποι από 11 τοπικά γραφεία του BEST που ανήκουν στην περιφέρεια, από χώρες όπως Σερβία, Ελλάδα, Τουρκία, Μαυροβούνιο και ΠΓΔΜ, με σκοπό την συνεργασία μεταξύ των τοπικών παραρτημάτων, την ενημέρωση των συμμετεχόντων τόσο για τις δράσεις του οργανισμού όσο και για το όραμα του. Επιπλέον η Συνδιάσκεψη αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων Τα μέλη εμπλέκονται στις δραστηριότητες του BEST σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μαθαίνουν τρόπους συμβολής στην συνολική εξέλιξη του οργανισμού.