Φρένο στην κατάχρηση ασύλου από Μουζάλα

Φρένο στην κατάχρηση ασύλου από Μουζάλα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα εθελοντικής επιστροφής στη χώρα τους όσοι πρόσφυγες ή μετανάστες μετά την απόρριψη του αιτήματος ασύλου που έχουν καταθέσει σε πρώτο βαθμό, αποφασίζουν να προσφύγουν σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη Τύπου για τις εθελούσιες επιστροφές, πρόκειται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, οι μετανάστες των οποίων το αίτημα ασύλου απορρίπτεται έχουν στη συνέχεια δύο δρόμους: Θα πρέπει εντός πέντε ημερών (από την επίδοση της απορριπτικής απόφασης) να ζητήσουν να ενταχθούν στα προγράμματα εθελούσιας επιστροφής ή να προχωρήσουν σε προσφυγή, οπότε χάνουν το δικαίωμα ένταξης στα προγράμματα.

Οπως σημείωσε ο υπουργός, «είναι μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρουμε λιγάκι τις διαδικασίες ασύλου σταματώντας το παιχνίδι της κατάχρησης ασύλου».

«Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, όσους έχουν δηλαδή τα νομικά εχέγγυα να αποκτήσουν άσυλο», είπε τέλος ο κ. Μουζάλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή