Eurostat: Πρώτη στην ανεργία η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Eurostat: Πρώτη στην ανεργία η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζουν οι αρνητικές «πρωτιές» της Ελλάδας στα ποσοστά της ανεργίας, όπως αποκαλύπτει έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 

Παρότι το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έπεσε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, η Ελλάδα συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση στην ανεργία ανάμεσα στις χώρες της Ένωσης, με ποσοστό 23,1% (Δεκέμβριος 2016), αλλά και στην ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών, με το συγκλονιστικό ποσοστό του 45,2% (Δεκέμβριος 2016).

Eurostat: Πρώτη στην ανεργία η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.-1

Ειδικότερα, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων το Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στα 1,101 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 19,5% και στις γυναίκες στο 27,6%.

Στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 9,5%, ενώ συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση (και οι 28 χώρες), το αντίστοιχο ποσοστό για τον Φεβρουάριο του 2017 είναι 8%.

Η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 19,4% για την Ευρωζώνη και 17,3% για την Ένωση των 28.

Συνολικά τον Φεβρουάριο καταγράφονται 19,75 εκατ. άνεργοι στην Ε.Ε., εκ των οποίων τα 15,44 εκατ. εντοπίζονται στις χώρες εντός Ευρωζώνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή